Καλάθι για πλυντήριο στο μπάνιο (53 φωτογραφίες): πρακτική διακόσμηση του εσωτερικού

Σε ένα μοντέρνο μπάνιο, όλες οι εσωτερικές λεπτομέρειες πρέπει να είναι όχι μόνο όμορφες, αλλά και λειτουργικές. Λόγω της αυξημένης υγρασίας και του ανεπαρκούς αερισμού, τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί συσσωρεύονται συνεχώς σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Επομένως, πρέπει να επιλεγούν όλα τα έπιπλα, λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα γεγονότα. Για παράδειγμα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του σωστού καλαθιού πλυντηρίου. Με τη βοήθειά σας, μπορείτε όχι μόνο να διακοσμήσετε το μπάνιο με ένα κομψό αντικείμενο που αναδεικνύει τη διάθεση με χρώμα και σχήμα, αλλά και να φροντίζει την υγεία σας και την οικογένειά σας, χρησιμοποιώντας την στην καθημερινή ζωή.

Γύρος καλάθια ρούχων στο μπάνιο

Μπαμπού Πλυντήριο Καλάθι

Μπεζ καρότσι πλυντηρίου

Ο σκοπός του καλαθιού πλυντηρίου

Αποθηκεύστε τα ρούχα πριν πλύνετε σε ξηρή κατάσταση για να αποφύγετε την υγρασία, την οσμή και τα βακτηρίδια. Για την αποθήκευση των βρώμικων πλυντηρίων χρησιμοποιήστε ειδικά δοχεία, δεξαμενές, κουτιά και καλάθια, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν την καθαριότητα και τη σειρά του μπάνιου. Ένα τύμπανο πλυντηρίου δεν είναι το καλύτερο μέρος για την αποθήκευση βρώμικων αντικειμένων. Όταν είναι κλεισμένο, το λινό θα συσσωρεύει μια δυσάρεστη οσμή και δεν θα είναι δυνατόν να διαχωριστεί το έγχρωμο σεντόνι από το λευκό.

Ασυνήθιστο ασπρόμαυρο καλάθι πλυντηρίων στο μπάνιο

Λευκό καλάθι πλυντηρίου

Μαύρο καλάθι πλυντηρίου

Οι ειδικοί συστήνουν να συσσωρεύονται μολυσμένα πράγματα όχι περισσότερο από δύο έως τρεις ημέρες. Αυτό είναι κυρίως απαραίτητο για την πρόληψη της ανάπτυξης ανεπιθύμητων μικροοργανισμών. Και στη δεύτερη - είναι ευκολότερο να απαλλαγούμε από τη ρύπανση αμέσως μετά την εμφάνισή τους, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιούν επιθετικά απορρυπαντικά που μπορούν να βλάψουν την υγεία.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που ένα ιδανικό καλάθι πλυντηρίων θα πρέπει να έχει στο μπάνιο:

  • Αντοχή, ικανότητα να αντέχει το βαρύ βάρος. Εξαρτάται από τα υλικά από τα οποία αποτελείται το δοχείο.
  • Το καλάθι δεν πρέπει να περιέχει προσκρούσεις, εγκοπές και αιχμηρά στοιχεία. Αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές για τα ρούχα.
  • Το καπάκι είναι μια προϋπόθεση, κατά προτίμηση ένα κομμάτι, αφού δεν επιτρέπει στο νερό και τη σκόνη να εισέλθουν στο εσωτερικό του.
  • Η παρουσία πολλών οπών για τον εξαερισμό υψηλής ποιότητας.
  • Είναι καλό αν υπάρχουν πολλά διαμερίσματα στο καλάθι, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα διαχωρισμού λευκού και έγχρωμου λευκού.

Lilac ψάθινο καλάθι με πλυντήριο στο μπάνιο

Ξύλινο καλάθι πλυντηρίου

Σχεδιασμός καλαθιού πλυντηρίου

Καλάθι πλυντηρίου ρούχων Eco

Καλάθι πλυντηρίου με ρακούν

Ποικιλίες και ταξινομήσεις των καλαθιών πλυντηρίου

Με βάση τη λειτουργικότητα, όλα τα καλάθια χωρίζονται σε δύο ομάδες:

  1. Σταθερά καλάθια, τα οποία είναι συνήθως κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά και δεν αλλάζουν το σχήμα τους κατά τη λειτουργία. Η αναδίπλωση και η αποθήκευση των βρώμικων ρούχων σε αυτά είναι αρκετά απλή, αλλά σε εσωτερικούς χώρους φαίνονται ογκώδη και καταλαμβάνουν πολύ χώρο.
  2. Τα πτυσσόμενα καλάθια ρούχων συχνά παρουσιάζονται με τη μορφή ενός υφάσματος πλέγματος, το οποίο είναι τεντωμένο σε μεταλλική ή ξύλινη βάση. Τα δίχτυα μπορούν να έχουν μεγάλες ή μικρές οπές. Το κύριο πλεονέκτημα των πτυσσόμενων καλαθιών είναι η δυνατότητα καθαρισμού τους από τις εγκαταστάσεις. Ωστόσο, δεδομένου ότι το καλάθι του πλυντηρίου είναι σχεδόν πάντα σε ζήτηση για χρήση, είναι δύσκολο να το ονομάσεις ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Σταθερό ψάθινο καλάθι πλυντηρίου στο μπάνιο

Πτυσσόμενο καλάθι πλυντηρίου στο μπάνιο

Καλάθι πλυντηρίου αιθών

Καλάθι Καλάθι Πλυντήριο

Δερμάτινο καλάθι πλυντηρίου

Καλάθι πλυντηρίου με καπάκι

Με βάση τη θέση του καλαθιού πλυντηρίου, διαχωρίστε:

  • όροφο (πρότυπο),
  • τοίχος (κρέμονται),
  • σε εσοχή.

Στην κατηγορία των πατωμάτων ή των κανονικών λινών καλάθια μπορούν να αποδοθούν τα περισσότερα από τα σύγχρονα δοχεία για λινό. Εγκαθίστανται στο πάτωμα και, δυστυχώς, καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Σε σχήμα, τέτοια καλάθια είναι συνήθως ορθογώνια και γωνιακά. Το γωνιακό καλάθι πλυντηρίου βρίσκεται συνήθως στη γωνία κοντά στο πλυντήριο, το ορθογώνιο καλάθι για πλυντήρια βρίσκεται κοντά στο μπάνιο ή κάτω από τον τοίχο του ντους. Οι τροχοφόρες επιλογές είναι πολύ λειτουργικές και κινητές. Τέτοια καλάθια ρούχων μπορούν να είναι υψηλά, ελεύθερα, και να είναι χαμηλά, τοποθετημένα στα ράφια των ντουλαπιών σε μεγάλα μπάνια. Μπορούν εύκολα να μετακινηθούν ή να αναδιαμορφωθούν σε άλλη θέση.

Ενσωματωμένο καλάθι πλυντηρίου στο μπάνιο

Καλάθι πλυντηρίου ρούχων

Σακούλα πλυντηρίου στο μπάνιο

Τα τοιχώματα των λινών τοποθετούνται στους τοίχους, οπότε δεν υπάρχει χώρος στο πάτωμα, πράγμα που εξασφαλίζει την ελεύθερη κίνηση γύρω από το μπάνιο. Μπορούν να μοιάζουν με τσάντες και τσάντες που κρέμονται σε γάντζους πετσετών, ή μπορούν να τοποθετηθούν σε συρτάρια ντουλαπιών. Τέτοια καλάθια έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν ένα μικρό ποσό ρούχων, το οποίο σας επιτρέπει να μην συσσωρεύετε βρώμικα πράγματα, αλλά να πλένετε αμέσως.

Επιπλέον, το πλεονέκτημα των τοίχων ρούχων που τοποθετούνται στο τοίχωμα είναι επίσης ότι ελευθερώνουν χώρο σε συρτάρια κάτω από τον νεροχύτη για την αποθήκευση οικιακών χημικών, καλλυντικών και αξεσουάρ μπάνιου.

Περιτύλιγμα καλαθιού στο μπάνιο

Μεταλλικό καλάθι πλυντηρίου

Art Nouveau πλυντήριο καλαθιού

Καλάθι πλυσίματος δαπέδου

Φορητό καλάθι πλυντηρίου

Ενσωματωμένα καλάθια για βρώμικα ρούχα - αυτή είναι μια επιλογή για την κάλυψη του καλαθιού στα ντουλάπια, τα ντουλάπια ή τις θήκες για το μπάνιο. Είναι αρκετά λειτουργικά και αόρατα στο εσωτερικό. Για τα συμπαγή μπάνια, για παράδειγμα, το καλάθι είναι εγκατεστημένο με τη μορφή ενός κομοδίνου κάτω από τον νεροχύτη. Δεν καταλαμβάνει μεγάλο έδαφος και τα ρούχα αφαιρούνται από συμβατικό πλυντήριο ρούχων.

Αυτός ο τύπος καλαθιού ονομάζεται επίσης roll-out ή pull-out, επειδή για να φτάσετε σε αυτά, πρέπει να το σβήσετε από το ντουλάπι ή το ντουλάπι. Συνήθως, τέτοια καλάθια είναι κατασκευασμένα από χαλύβδινες ράβδους με την ικανότητα να εισάγουν μια σακούλα από ύφασμα μέσα και να στερεώνονται σε ένα κινητό φύλλο επίπλων. Τα περισσότερα από αυτά τα καλάθια φορτώνονται με βρώμικα ρούχα στην κορυφή.

Μπεζ κοστούμι στο μπάνιο

Πλαστικό καλάθι πλυντηρίου

Πλαστικό καλάθι πλυντηρίου

Καλάθι πλυντηρίου ρούχων

Πετσέτα καλάθι

Καλάθι για πλυντήριο στο μπάνιο: επιλογή του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται

Τα σύγχρονα καταστήματα προσφέρουν το ευρύτερο φάσμα των καλαθιών πλυντηρίου. Για να γνωρίζετε τα ισχυρά και αδύναμα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου, πρέπει να μελετήσετε τα πλεονεκτήματα καθώς και τα μειονεκτήματα των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται τα καλάθια.

Πλαστικά μοντέλα καλάθια πλυντηρίου

Τα πλαστικά καλάθια είναι τα πιο κοινά και δημοφιλή στους χρήστες. Παράγονται σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και σχημάτων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ένα καθολικό και κατάλληλο για το εσωτερικό ενός συγκεκριμένου μπάνιου. Κατά βάρος, δεν είναι βαριά, καθιστούν εύκολο να τα μετακινήσετε σε εσωτερικούς χώρους. Τα πλαστικά καλάθια είναι αρκετά ανθεκτικά και ταυτόχρονα οικονομικά. Τις περισσότερες φορές, οι κατασκευαστές εκτελούν τέτοια καλάθια με αφαιρούμενα καπάκια ή με αρθρωτό μηχανισμό στα καπάκια. Οι τρύπες εξαερισμού κατασκευάζονται με τη μορφή οποιωνδήποτε μοτίβων, γεγονός που καθιστά τα μοντέλα τέτοιων καλάθων πιο ελκυστικά και ενδιαφέροντα για τους καταναλωτές.

Πλαστικά καλάθια ρούχων στο μπάνιο

Η αδυναμία των πλαστικών μοντέλων είναι η ευθραυστότητα τους. Ακόμα και με ένα μικρό χτύπημα, το πλαστικό μπορεί να σπάσει ή να σπάσει.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι η ικανότητα να μην μυρίζει και να μην απορροφά τη μυρωδιά βρώμικου λευκού.

Στην προσοχή, ένα τέτοιο καλάθι είναι καθολικό. Είναι ανθεκτικό στην υγρασία, ώστε να μπορεί να πλυθεί με ένα πανί και να καθαριστεί κάτω από τρεχούμενο νερό.

Λευκό μεγάλο καλάθι πλυντηρίου στο μπάνιο

Μοντέλα από καλάθια από ξύλο

Ξύλινα καλάθια ρούχων μπορούν να αποδοθούν στις κλασικές επιλογές που υποστηρίζουν μια οικεία, ζεστή ατμόσφαιρα. Δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένα από φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, όπως το ξύλο, ένα τέτοιο καλάθι θα γίνει ένα ευπρόσδεκτο προϊόν στο σπίτι. Συνήθως μοιάζουν με κουτί με καπάκι. Αλλά όταν αγοράζετε ένα ξύλινο καλάθι, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο αν είναι κορεσμένο με υδατοαπωθητική σύνθεση.Επειδή, σε υγρές συνθήκες του μπάνιου, ένα ξύλινο καλάθι μπορεί να παραμορφωθεί, να γίνει ξινό ή να αρχίσει να σαπίζει.

Λευκό ξύλινο καλάθι με πλυντήριο στο μπάνιο

Λευκό ξύλινο καλάθι με πλυντήριο στο μπάνιο

Καλάθι πλυντηρίου τύπου Provence

Μοναδικό καλάθι πλυντηρίου

Καλάθι πλυντηρίου με λαβές

Τα μοντέλα λυγαριάς των δοχείων από λινό

Wicker καλάθια ρούχων είναι επίσης αρκετά κοινό. Μπορούν να βρεθούν κυλινδρικά, τραπεζοειδικά, ορθογώνια και γωνιακά. Και μπορείτε επίσης να συναντήσετε ενδιαφέροντα μοτίβα με τη μορφή ψάθινων ζώων, τα οποία, φυσικά, θα προσελκύσουν τα παιδιά. Για την ύφανση χρησιμοποιούνται συνήθως ίνες μπαμπού, αμπέλι, άχυρο, μπαστούνι και επίσης αποξηραμένα φύκια. Όταν επιλέγετε ένα τέτοιο καλάθι, αξίζει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στην ποιότητα των υλικών, καθώς και να βεβαιωθείτε ότι οι σύνδεσμοι είναι αξιόπιστοι. Η ύφανση πρέπει να είναι δυνατή ώστε να μην είναι μαλακή και να μην χάνεται το σχήμα όταν πιέζεται. Επίσης, τέτοια προϊόντα δεν πρέπει να είναι στενά και ελαφρά.

Για ευκολία φροντίδας, τα ψάθινα καλάθια είναι εφοδιασμένα με εσωτερικό ύφασμα. Είναι βολικό να αφαιρέσετε το πλύσιμο και μπορείτε επίσης να αλλάξετε συνδυασμούς χρωμάτων.

Λευκό ψάθινο καλάθι πλυντηρίου στο μπάνιο

Καφέ ψάθινο καλάθι πλυντηρίου στο μπάνιο

Καλάθι πλυντηρίου γκρι

Πτυσσόμενο καλάθι πλυντηρίου

Κλωστοϋφαντουργικό πλυντήριο

Μεταλλικά μοντέλα για την αποθήκευση ρούχων

Τα μεταλλικά καλάθια πλυντηρίου είναι ανθεκτικά. Είναι ανθεκτικά και πιο συχνά κατασκευασμένα από γυαλισμένο ή χρωματισμένο σύρμα. Το μέταλλο είναι ένα καλό υλικό για ενσωματωμένα καλάθια πλυντηρίων ρούχων. Αλλά σε καθημερινή χρήση, τέτοια καλάθια μπορεί να είναι επιρρεπή σε διεργασίες διάβρωσης εάν δεν έχουν υποστεί ειδική σύνθεση. Τα μεταλλικά καλάθια περιέχουν συχνά τροχούς, γεγονός που τους καθιστά εύκολο να μετακινούνται. Αλλά η σειρά τους είναι περιορισμένη στην επιλογή διαφόρων μεγεθών και σχημάτων.

Μεταλλικό καλάθι πλυντηρίου στο μπάνιο

Μεταλλικά καλάθια πλυντηρίων με καθίσματα μπάνιου

Μοντέλα ύφασμα από λινά καλάθια

Τα καλάθια πλυντηρίων ρούχων είναι πολύ δημοφιλή στους νέους και τους μόδας. Τέτοια εξαρτήματα δεν έχουν δείκτες καλής ποιότητας, επειδή απορροφούν την υγρασία, μπορούν να συσσωρεύουν βακτήρια, δυσάρεστες οσμές και μούχλα, αλλά έχουν μια ελκυστική εμφάνιση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα καλάθια μοιάζουν με μια σακούλα με δεσμούς στην κορυφή ή παρουσιάζονται με τη μορφή μεταλλικού σκελετού καλυμμένου με ύφασμα. Ταυτόχρονα, αυτά τα καλάθια είναι αρκετά ευρύχωρα και συμπαγή, συχνά υπάρχουν επιλογές διπλώματος.

Το τμήμα καλαθιών υφάσματος περιλαμβάνει επίσης μοντέλα κατασκευασμένα από ρινίσματα και κορδόνια.

Καλάθι πλυντηρίου ρούχων στο μπάνιο

Μαύρο και άσπρο καλάθι για πλυντήρια ρούχων στο μπάνιο

Μοντέλα από δερμάτινα καλάθια για το μπάνιο

Τα δερμάτινα καλάθια δεν είναι πολύ συνηθισμένα για χρήση σε μπάνια λόγω του γεγονότος ότι δεν επιτρέπουν στον αέρα να περάσει μέσα από καλά και τα πράγματα μπορούν να κλειδωθούν σε αυτά, αν δεν τα πλένετε έγκαιρα. Είναι πιο συχνά κατασκευασμένα από οικολογικό δέρμα, το οποίο έχει την ικανότητα να αποκρούει την υγρασία και να είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες. Για ένα πλαίσιο, πλαστικό ή MDF χρησιμοποιείται συνήθως σε τέτοια προϊόντα, ένα κάλυμμα υφάσματος εισάγεται μέσα. Η τιμή των δερμάτινων ειδών είναι πολύ υψηλή.

Δερμάτινο μαύρο μπάνιο στο μπάνιο

Κομοδίνο

Καλάθι πλυντηρίου στο μπάνιο

Κουτί για λινό

Καλάθι πλυντηρίου ρούχων

Τέτοια καλάθια δεν έχουν ευρεία παλέτα χρωμάτων. Τις περισσότερες φορές μπορείτε να βρείτε μαύρες, γκρι και λευκές επιλογές.

Όταν το πλυντήριο δεν βρίσκεται στο μπάνιο, αλλά, για παράδειγμα, στην κουζίνα ή το βοηθητικό δωμάτιο, ένα τέτοιο καλάθι μπορεί να χωρέσει τέλεια στο εσωτερικό, διακοσμώντας το. Και αν είναι εξοπλισμένο με τροχούς, θα είναι επίσης κινητό.

Δερμάτινα καλάθια ρούχων στο μπάνιο

Το βέλτιστο σχήμα του καλαθιού πλυντηρίου

Δεδομένου ότι το καλάθι δεν πρέπει να καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στο μπάνιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μικρά δωμάτια, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά το σχήμα του καλαθιού πλυντηρίου. Μια εξαιρετική επιλογή για εξοικονόμηση χώρου θα είναι τα γωνιακά προϊόντα. Και αν το επιτρέψει η περιοχή, τότε μεταξύ των ορθογώνια, τετράγωνο, κυλινδρικό, με τη μορφή των ζωικών στοιχείων, μπορείτε να επιλέξετε κατάλληλο για ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Μωβ καλάθι στο πλυντήριο στο μπάνιο

Αλλά αξίζει να θυμόμαστε ότι η επιλογή υπερβολικά ογκωδών, ευρύχωρων μοντέλων, πλύσης θα καθυστερήσει, κάτι που δεν είναι επιθυμητό για τα σεντόνια. Ως εκ τούτου, για τους σκοπούς της υγιεινής και της καθαριότητας, αξίζει να εξετάσουμε προσεκτικά τα μικρού μεγέθους μοντέλα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)