Πλακάκια από πορσελάνη στο μπάνιο: άφθαρτη ομορφιά (21 φωτογραφίες)

Όταν πρόκειται για την επένδυση του μπάνιου, το κεραμίδι έρχεται αμέσως στο μυαλό. Για δεκαετίες, ήταν έξω από τον ανταγωνισμό, αλλά ένας άξιος αντίπαλος εμφανίστηκε: κεραμίδι πορσελάνης έσπασε το μονοπώλιο. Είναι καλύτερο από τα κεραμίδια, διαφορετικά στο σχεδιασμό για την τοποθέτηση πλακιδίων πορσελάνης στο μπάνιο, δεν απαιτούνται ειδικά προσόντα.

Πλακάκι από πορσελάνη με χρυσό μωσαϊκό

Πορσελάνη και κεραμίδι: δύο μεγάλες διαφορές

Αυτά τα υλικά είναι πανομοιότυπα στη σύνθεση, η κύρια διαφορά στην τεχνολογία. Στην κατασκευή γρανίτη, βαφές προστίθενται αμέσως στα βασικά συστατικά (δεν συνθετικά, μόνο φυσικά). Τα πάντα αναμιγνύονται καλά, τα κεραμίδια του επιθυμητού σχήματος χυτεύονται. Πρεσώνεται και φρύγεται υπό τεράστια πίεση και σε υψηλή θερμοκρασία. Ο πηλός γίνεται κράμα ισχυρότερο από γρανίτη ή μάρμαρο. Δεν έχει πόρους, επομένως, η τυπική απορρόφηση υγρασίας από πορσελάνη είναι σχεδόν εκατό φορές μικρότερη από αυτή των πλακιδίων. Αυτή είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση για ένα μικρό δωμάτιο με υψηλή υγρασία, όπως ένα μπάνιο, επειδή βρίσκεται στους πόρους που αναπτύσσεται ένας μύκητας.

Μπεζ κεραμίδι από πορσελάνη στο μπάνιο

Λευκό κεραμίδι από πορσελάνη στο μπάνιο

Ένα κεραμίδι είναι μια τζάμια που μπορεί να φθαρεί, να απομακρύνεται με το πέρασμα του χρόνου, εκθέτοντας το γκρι υπόστρωμα. Η πορσελάνη από κεραμικά δεν απειλείται από αυτό: δεν έχει σημασία πόσο τρίβεται ή τσιπς, το χρώμα δεν θα αλλάξει, το σχέδιο δεν θα υποφέρει.

Μαύρο και άσπρο κεραμίδι από πορσελάνη στο εσωτερικό του μπάνιου

Πλακάκια πορσελάνης για το μπάνιο: πολλά πλεονεκτήματα και ένα μείον

Όταν αποφασίζετε ποιο υλικό να χρησιμοποιήσετε στο εσωτερικό του μπάνιου: πλακάκια πορσελάνης ή κεραμίδια, αξίζει να επιλέξετε την πρώτη επιλογή. Επιπλέον, η διαφορά τιμής μεταξύ τους δεν είναι κρίσιμη. Στο μπάνιο, ως δωμάτιο με υψηλή υγρασία, το κύριο πλεονέκτημα των κεραμικών υλικών από πορσελάνη χρησιμοποιείται πλήρως - μηδενική απορρόφηση νερού. Ακόμη και σε τέτοιες ακραίες συνθήκες, το υλικό υψηλής αντοχής θα διαρκέσει για δεκαετίες, πολλές φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο επίχρισμα.

Κλασικό Πλακάκι Πορσελάνης

Πλακάκια πορσελάνης στο ντους

Διακοσμώντας το δωμάτιο με γρανίτη, μπορείτε να ξεχάσετε αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα:

  • η ανθεκτικότητα είναι τέτοια ώστε το πλακίδιο να μπορεί να γρατσουνιστεί, να τρίβεται, να καθαρίζεται όπως θέλετε. Αν δοκιμάσετε πολύ σκληρά, μόνο η στιλπνότητα είναι κατεστραμμένη, το ματ μπορεί να αντέξει τα πάντα εκτός από το διαμάντι?
  • οι ραγισμένες αράχνες αράχνης δεν θα εμφανιστούν ποτέ στην επιφάνεια των κεραμικών από πορσελάνη, με την οποία αναγνωρίζεται αμέσως το παλιό ή χαμηλής ποιότητας κεραμίδι.
  • μειώνει τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας (εάν υπάρχει πλυντήριο ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές στο μπάνιο) στο μηδέν.
  • το κεραμίδι πορσελάνης δεν ανταποκρίνεται στην επιθετική χημεία, ώστε να μπορείτε να το πλύνετε με οποιοδήποτε μέσο.

Το μειονέκτημα είναι η ανάγκη για εγκατάσταση κάτω από το κεραμίδι από πορσελάνη ενός θερμού δαπέδου. Για το μπάνιο, αυτό ισχύει ιδιαίτερα: ζεστό νερό, ατμός, το σύστημα θέρμανσης δεν είναι σε θέση να θερμάνει την πέτρα, και να γίνει ξυπόλητος σε μια κρύα επίστρωση είναι δυσάρεστη και γεμάτη υγεία.

Γυαλιστερό Πλακάκι Πορσελάνης

Μπλε Πλακάκια Πορσελάνης

Τύποι: διαφορετικοί για τοίχους και πάτωμα

Το κεραμίδι πορσελάνης για το μπάνιο διατίθεται σε μια τόσο ποικίλη ποικιλία, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη τροποποίηση ανάλογα με το σκοπό της επικάλυψης και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας για αυτό το δωμάτιο περιλαμβάνουν τη χρήση πολλών τύπων κεραμικής από πορσελάνη: ματ, γυαλισμένο, γυαλισμένο.

Οι τοίχοι

Πλακάκια από πορσελάνη για τοίχους στο μπάνιο - τα πιο συχνά γυαλισμένα ή γυαλισμένα πλακάκια. Το στρώμα τοίχου αντανακλά το φως στο μέγιστο, παρέχοντας καλό φωτισμό του δωματίου και οπτική επέκταση του.Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για μικρές περιοχές.

Ως κάλυψη δαπέδου, αυτές οι ποικιλίες δεν είναι πολύ καλές, καθώς το λούστρο μπορεί να φθείρεται με την πάροδο του χρόνου και το στίλβωμα είναι πολύ ολισθηρό.

Πλακάκια από πορσελάνη πέτρας

Κεραμίδια από πορσελάνη

Φύλο

Πρακτικοί και ασφαλείς τύποι με αντιολισθητική επίστρωση. Πλακάκια πορσελάνης για το πάτωμα στο μπάνιο παρουσιάζονται σε τρεις εκδόσεις:

  • Σατέν Η τεχνολογία δίνει ιδιαίτερη λάμψη στο υλικό. Ένα μοτίβο εφαρμόζεται στο ακατέργαστο πλακίδιο, και μετά το τηγάνισμα επιτυγχάνεται μια μαλακά λάμπει μη ολισθηρή επιφάνεια.
  • Δομημένο. Ματ επιφάνεια με κυρτό στολίδι. Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία, επιτυγχάνεται μίμηση παρκέ, δέρματος και άλλων επιστρώσεων μιας ασυνήθιστης δομής. Ένας τέτοιος όροφος στο μπάνιο είναι τόσο όμορφος και ασφαλής.
  • Τεχνικά. Εξωτερικά, το κεραμίδι μοιάζει με φυσική πέτρα. Η φθηνότερη ποικιλία, βασική για άλλα είδη, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου τύπου πλακιδίων από πορσελάνη. Είναι τοποθετημένο ως κάτι ασυνήθιστο, αλλά στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι είναι τεχνικό πορσελάνη κεραμίδι που καλύπτεται με σμάλτο βερνίκι. Φαίνεται όμορφο, είναι ακριβό, αν και στην πραγματικότητα είναι το ίδιο κεραμίδι.

Τα πλακάκια δαπέδου οποιασδήποτε μορφής έχουν αντιολισθητικές ιδιότητες.

Τα ασφαλέστερα πλακάκια δαπέδου είναι ματ ή με σκληρή βάση. Είναι ιδανικό επειδή συσσωρεύει λιγότερο νερό και είναι το πιο δύσκολο να γλιστρήσει επάνω.

Πλακάκια από πορσελάνη στο μπάνιο

Πλακάκι από πορσελάνη σε ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό

Οροφή

Στο μπάνιο, το πορσελάνινα κεραμικά με γυαλιστερό χρώμα είναι ελκυστικό, αλλά δεν είναι κατάλληλο για όλα τα δωμάτια. Εάν θέλετε πραγματικά, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια ελαφριά σκιά έτσι ώστε η οροφή να μην κρεμάσει, μειώνοντας οπτικά το χώρο.

Μη βάζετε κεραμίδια από πορσελάνη σε ένα δωμάτιο με μερική επένδυση από κεραμικά πλακίδια μικρού μεγέθους: η διαφορά στις υφές είναι προφανής. Από μια τέτοια γειτονιά, τόσο πλακάκια όσο και γρανίτη θα χάσουν.

Σε αυτό το τμήμα των δομικών υλικών χρησιμοποιείται ο όρος "πλακάκι πορσελάνης". Σημαίνει το υψηλότερο επίπεδο επεξεργασίας, την τήρηση της μικρότερης λεπτομέρειας όλων των παραμέτρων και ισχύει για οποιοδήποτε είδος υλικού με πολυτελή ποιότητα.

Αρτ νουβό πλακάκι από πορσελάνη

Δημοφιλείς προβολές

Ο επιθυμητός σχεδιασμός μπάνιου μπορεί να δημιουργηθεί αβίαστα: τα υλικά θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο και ζήτηση. Ειδικά στη ζήτηση που μιμείται τη φυσική υφή πέτρας, δέρματος, μετάλλου.

Μάρμαρα

Τα μαρμάρινα πλακάκια πορσελάνης μιμούνται πέτρα με εξαιρετική ακρίβεια: με υπερχείλιση αποχρώσεων, φλέβες, εγκλείσματα και άλλα.

Λευκό

Τα λευκά μαρμάρινα λουτρά είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Ένα τέτοιο σχέδιο είναι ένα κλασικό χαρακτηριστικό της πολυτέλειας. Το κεραμίδι πορσελάνης είναι πιο προσιτό, ωστόσο τα κεραμίδια που γυαλίζονται σε λαμπερό καθρέφτη φαίνονται κομψά.

Το λευκό διευρύνει οπτικά το δωμάτιο, το μπάνιο γίνεται πιο ελαφρύ και πιο ευρύχωρο.

Ορθογώνιο ψηφιδωτό πλακάκι

Πλακάκια άμμου πορσελάνης

Γκρι

Για τους τοίχους είναι κατάλληλα γκρι πλακάκια πορσελάνης από ελαφρούς τόνους, μαργαριτάρια ή σε συνδυασμούς χρωμάτων διαφορετικού κορεσμού. Τα δάπεδα ενδέχεται να είναι πιο σκούρα. Το γκρι είναι ένα από τα τρία βασικά χρώματα, συνδυάζεται με οποιοδήποτε άλλο, ώστε να μπορείτε να αραιώσετε τον κύριο τόνο με λαμπερά ένθετα, ώστε αργότερα να επιλέξετε υφάσματα και άλλα αξεσουάρ για αυτά. Σε κάθε περίπτωση, όλα θα φαίνονται κομψά.

Κόκκινο

Μια καλή λύση ως κάλυψη δαπέδου ως συστατικό ενός θεαματικού ψηφιδωτού με διαφορετικά χρώματα. Όλες οι αποχρώσεις του ροζ είναι τέλειες από αυτή την παλέτα - μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνος του.

Μαύρο

Είναι σπάνιο στο εσωτερικό. Στην καθαρότερη μορφή του, αυτό είναι ένα ερασιτεχνικό σχέδιο και για εξωφρενικές φύσεις που διακοσμούν ένα διαμέρισμα και ένα μπάνιο στο γοτθικό στιλ. Συχνότερα μπορείτε να βρείτε συνδυασμό μαύρου με λευκές φλέβες. Φαίνεται εντυπωσιακό, το δωμάτιο μεταμορφώνεται ριζικά.

Μάρμαρο Κεραμίδι Πορσελάνης

Το δάπεδο ή οι τοίχοι φαίνονται όμορφα και συμπαγή με τη μορφή μιας σύνθεσης ασπρόμαυρης. Είναι αγαπημένος από τους οπαδούς της hi-tech ή techno.

Το μπάνιο είναι συνήθως μικρό σε μέγεθος, οπότε δεν πρέπει να καταχραστείτε τους σκούρους τόνους έτσι ώστε να μην φαίνονται ακόμη μικρότεροι. Βέλτιστος σχεδιασμός με λαμπερά θραύσματα χρώματος σε ουδέτερο, βασικό υπόβαθρο χρωμάτων.

Κεραμίδια από πορσελάνη

Κάτω από το δέντρο

Ένα υλικό με υφή ξύλου, δηλαδή αντιγραφή παρκέ ή φυσικό χαρτόνι, είναι δύο σε ένα: η αντοχή της πέτρας και η φυσική ζεστασιά του ξύλου. Κεραμίδι από πορσελάνη κάτω από ένα δέντρο στο μπάνιο δημιουργεί καλή ενέργεια, μαλακώνει τη λάμψη χρώμιο και μέταλλο.

Η απομίμηση ξύλου επιτυγχάνεται εφαρμόζοντας ένα στρώμα χρωματισμένης ξύλινης όψης σε ένα πορσελάνινο κεραμίδι. Μπορεί να αναπαράγει την υφή του ξύλου από παραδοσιακή βελανιδιά σε εξωτικό wenge, μπορεί να είναι ματ ή γυαλισμένο.

Ρετρό στυλ κεραμίδι πορσελάνης

Σχεδόν σαν ένα πραγματικό δέντρο, φαίνεται υφή με υφή. Δημιουργείται με τη δομή: δημιουργείται μια υφή παρκέ ή σανίδων κάτω από τον Τύπο. Για να γίνει η ομοιότητα ακόμη μεγαλύτερη, τα κεραμίδια στο πάτωμα δεν κατασκευάζονται σε παραδοσιακές μορφές, αλλά με τη μορφή παρκέ ή σανίδων. Έτσι, φαίνεται σαν ένα διακοσμητικό πολυστρωματικό υλικό, παρκέ, μασίφ ξύλο.

Μπορούν να τοποθετηθούν όπως επιθυμεί η καρδιά σας: σε ένα συνεχές στρώμα πάνω από ολόκληρη την επιφάνεια, μωσαϊκό, μοτίβο.

Πρότυπο κεραμίδι πορσελάνης

Τοποθέτηση σε στοίβα

Η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια με αυτή των πλακιδίων. Ωστόσο, η τοποθέτηση πλακιδίων πορσελάνης έχει αποχρώσεις.

Για τα κεραμικά από πορσελάνη, ένα πυκνό υλικό με χαμηλή προσκόλληση (δηλαδή προσκόλληση), ένα συμβατικό κονίαμα άμμου-τσιμέντου δεν είναι κατάλληλο. Χρειάζεστε ειδικές ενώσεις ακρυλικού και λατέξ.

Πριν από την τοποθέτηση, το υπόστρωμα ισοπεδώνεται και αρχικοποιείται δύο φορές. Η κόλλα εφαρμόζεται στον τοίχο ή το δάπεδο και στο πλακίδιο.

Γκρίζο κεραμίδι από πορσελάνη

Το μείγμα συγκολλητικών συστατικών στερεοποιείται γρήγορα, επομένως παρασκευάζεται σε μερίδες, που έχουν σχεδιαστεί για διάρκεια εργασίας όχι μεγαλύτερη από μισή ώρα.

Η τοποθέτηση πορσελάνινης πέτρας στο πάτωμα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική: η επιφάνεια ισοπεδώνεται έτσι ώστε να μην υπάρχουν προσκρούσεις ή μαξιλάρια αέρα - ακόμη και το πιο ανθεκτικό κεραμίδι του βάρους ενός ατόμου δεν θα αντέξει και θα σπάσει.

Κεραμίδι πορσελάνης στον τοίχο του μπάνιου

Το κεραμίδι πορσελάνης μπορεί να θεωρηθεί ιδανική λύση για το μπάνιο. Είναι ανθεκτικό, δεν απορροφά υγρασία, φαίνεται όμορφο. Όταν επιλέγετε ένα κεραμίδι για το μπάνιο, είναι καλύτερο να μην εξοικονομείτε χρήματα και να αγοράζετε ποιοτικό υλικό, αν είναι δυνατόν. Θα διαρκέσει για δεκαετίες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)