Διακοσμητικό σοβά στο μπάνιο (19 φωτογραφίες)

Κάθε χρόνο υπάρχουν όλο και περισσότεροι νέοι τρόποι διακόσμησης σε εσωτερικούς χώρους. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε μια άλλη ιδέα: διακοσμητικό γύψο στο μπάνιο. Μέχρι πρόσφατα, ο σχεδιασμός ενός μπάνιου που χρησιμοποιούσε τοίχους από κεραμίδια ήταν γνωστός σε όλους. Ο χρόνος περνάει και εμφανίζονται νέα, σύγχρονα υλικά. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα, γιατί το διακοσμητικό γύψο στο μπάνιο είναι πολύ καλύτερο από το συνηθισμένο πλακάκι.

Μπεζ διακοσμητικό γύψο στο μπάνιο

Τα πλεονεκτήματα του διακοσμητικού γύψου στον εσωτερικό σχεδιασμό του μπάνιου

Όταν επιλέγετε ένα μπάνιο σχεδίασης, πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτό το δωμάτιο θα είναι πάντα υγρό. Επομένως, το υλικό για τον τοίχο πρέπει να είναι κατάλληλο. Έτσι, γιατί είναι η χρήση γύψου καλύτερα από πλακιδίων, εκτός από το ότι είναι ανθεκτικό στην υγρασία:

  • Υψηλή διαπερατότητα ατμών
  • Σε αντίθεση με τα κεραμίδια, ο διακοσμητικός γύψος δεν δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη του μύκητα, ειδικά αν περιέχει αντιμυκητιασικά συστατικά
  • Λόγω της απορρόφησης της περίσσειας υγρασίας (χαρακτηριστικά φινιρίσματος), οι καθρέφτες δεν ομίχλουν, πράγμα που είναι πολύ βολικό
  • Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα και υφή

Μαύρο διακοσμητικό γύψο στο μπάνιο

Διακοσμητικό γύψο στο εσωτερικό του μπάνιου

Καφέ στόκος στο εσωτερικό του μπάνιου

Χαρακτηριστικά της χρήσης διακοσμητικών γύψο

Πριν από την εφαρμογή του γύψου, είναι απαραίτητο να εμπλακεί στενά στην προετοιμασία του τοίχου, διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεκολλήσει ο σοβάς. Εκτός από την αναισθητική, ένα απροετοίμαστο τείχος απειλεί να μετατραπεί σε μεγάλη ενόχληση.

Ασημένιο διακοσμητικό γύψο στο εσωτερικό του μπάνιου

  • Εάν καταλήξετε σε ένα σχέδιο στην οροφή, αλλά δεν προετοιμάσετε τους τοίχους, ολόκληρο το φινίρισμα διατρέχει τον κίνδυνο να καταρρεύσει στο κεφάλι σας
  • Είναι απαραίτητο μόνο να προετοιμάσετε τους τοίχους του μπάνιου με απολυμαντικό γύψο για να αποφύγετε την εμφάνιση επικίνδυνων και άσχημων κηλίδων από μούχλα
  • Δεν θα λειτουργήσει για να δημιουργηθεί ένα σχέδιο χρησιμοποιώντας προκαταρκτικό γύψο, προορίζεται μόνο για την προετοιμασία του τοίχου
  • Η επιφάνεια του τοίχου πρέπει να είναι προσεκτικά επίπεδη.

Emerald διακοσμητικό γύψο στο εσωτερικό του μπάνιου

Μαύρο διακοσμητικό γύψο στη διακόσμηση του μπάνιου

Γιατί μόνο απολύμανση γύψο

Μετά την ξήρανση, αυτός ο τύπος γύψου σχηματίζει ένα είδος φιλμ σε μια επιφάνεια που αγγίζει σταθερά τους τοίχους. Χρησιμοποιώντας απολυμαντικό γύψο θα προστατεύσει τους τοίχους σας από την υγρασία, έτσι ώστε η διακοσμητική επιφάνεια σας να είναι επαρκώς ανθεκτική στην υγρασία για χρήση στο μπάνιο. Αυτό θα συμβάλει στη διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα όλων των μεταγενέστερων σχεδίων που έγιναν από το κονίαμα με υφή. Χρησιμοποιώντας αυτή τη λύση θα προστατεύσετε τους τοίχους σας από λευκές κηλίδες στην επιφάνεια που καταστρέφουν το οικοδομικό υλικό. Το εξωτερικό τμήμα της επίστρωσης, απορροφώντας και αποδίδοντας υγρασία, ρυθμίζει το μικροκλίμα στο μπάνιο. Ευτυχώς, παρά όλες τις αποχρώσεις, η χρήση αυτού του γύψου είναι αρκετά απλή. Μπορεί να εφαρμοστεί στα τοιχώματα μόνοι σας. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι μια τέτοια διακόσμηση του δωματίου, όπου είναι ο αρχικός γύψος, είναι ακόμα πιο ανθεκτική από το πλακάκι.

Πράσινο διακοσμητικό στόκο στο μπάνιο

Κρέμα διακοσμητικό γύψο στη διακόσμηση του μπάνιου

Μπλε διακοσμητικό γύψο στη διακόσμηση του μπάνιου

Διακοσμητικό γύψο στο εσωτερικό

Το κύριο πλεονέκτημα της κατάλληλης προετοιμασίας τοίχου πριν από την εφαρμογή διακοσμητικού επιχρίσματος είναι ότι είναι δυνατή η χρήση οποιουδήποτε είδους γύψου. Με προετοιμασμένους τοίχους, κάθε γύψο θα χρησιμεύσει ως ανθεκτικό στην υγρασία.Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή του σωστού υλικού, αλλά αξίζει να καταλάβουμε ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των διαφόρων τύπων γύψου τελειώματος.

Χρυσό διακοσμητικό γύψο στο μπάνιο

  1. Ομαλός διακοσμητικός γύψος. Εάν θέλετε να κάνετε το σχέδιο των τοίχων στο δωμάτιο πιο ευγενή, για αυτούς τους σκοπούς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ομαλό διακοσμητικό γύψο. Αυτό το φινίρισμα μιμείται εντελώς τη φυσική πέτρα, όπως το μάρμαρο. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε αυτό το σχέδιο χρησιμοποιώντας στένσιλ. Θα είναι επίσης ενδιαφέρον να διακοσμήσετε την οροφή με μια τέτοια επίστρωση.
  2. Δομικά επιχρίσματα. Αυτός ο κοινός τύπος γύψου δημιουργεί παραγγελίες με ανάγλυφη υφή. Ωστόσο, αυτός ο γύψος δεν είναι επαρκώς ανθεκτικός στην υγρασία. Η διάρκεια ζωής αυτού του τύπου φινιρίσματος δεν είναι πολύ μεγάλη, όπως και στις λεπτές επιφάνειες. Ο λόγος για αυτό είναι η παραμένουσα υγρασία στις κοιλότητες. Η καλύτερη χρήση αυτού του γύψου σε χώρους όπου η υγρασία συσσωρεύεται ελάχιστα. Για παράδειγμα, μπορείτε να το εφαρμόσετε στο ανώτατο όριο. Ωστόσο, με όλα τα μειονεκτήματα, χάρη σε αυτόν τον τύπο επίστρωσης, αποκτώνται τα πιο ενδιαφέροντα σχέδια δωματίων. Τα πιο όμορφα είναι εκείνα όπου βρίσκεται ένας συνδυασμός δύο τύπων διακοσμητικών επιστρώσεων.

Τυρκουάζ διακοσμητικό γύψο στο μπάνιο

Καφέ διακοσμητικό γύψο στη σοφίτα

Η επιλογή του μείγματος για γύψο αξίζει ιδιαίτερη προσοχή

Πολλοί συμβουλεύονται να αγοράσουν έτοιμα μείγματα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εάν έχετε αρκετή εμπειρία στη διακόσμηση τοίχων. Εάν είστε αρχάριος, τότε η εργασία με το τελικό μίγμα μπορεί να σας πάρει πάρα πολύ χρόνο, επειδή αυτή η σύνθεση δεν μπορεί να αραιωθεί ή να παχυνθεί σε μια βολική συνέπεια. Εάν πρόκειται να εργαστείτε μόνοι σας, τότε είστε καλύτερα με ετερογενή μείγματα, δεδομένου ότι θεωρούνται τα πιο δύσκολα εργαλεία. Είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε τη διακόσμηση των τοίχων στο δωμάτιο με τέτοιο στόκο στους επαγγελματίες. Οι μη σοβάδες με βάση το νερό θεωρούνται η καλύτερη και πιο αξιόπιστη επιλογή. Οι ενώσεις νερού, αν και αβλαβείς, αλλά ένα τέτοιο μίγμα δεν είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Αφού στεγνώσουν τα τοιχώματα, θα πρέπει να καλυφθούν επιπλέον με σύνθεση κεριού.

Lilac διακοσμητικά γύψο στο μπάνιο

Μωβ διακοσμητικά γύψο στο μπάνιο

Γαλάκτωμα διακοσμητικό γύψο στο μπάνιο

Χαρακτηριστικά εφαρμογής

Όλοι οι τύποι επίστρωσης έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες εφαρμογής, αν αποφασίσετε να διακοσμήσετε το ανώτατο όριο στο μπάνιο σας, εκτός από τους τοίχους, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε μερικές αποχρώσεις. Μετά από όλα, το ανώτατο όριο, κατά κανόνα, είναι ένα από τα πιο προβληματικά μέρη του δωματίου.

Καπουτσίνο διακοσμητικό γύψο στο μπάνιο

Η οροφή πριν από την επικάλυψη πρέπει να είναι εντελώς καθαρή και εντελώς στεγνή. Και σε αντίθεση με τους τοίχους του δωματίου, ο σοβάς στην οροφή μπορεί να εφαρμοστεί σε χώρους με ατέλειες. Η διαδικασία διακοσμητικής επίχρισης μοιάζει με μια διαδικασία στόκου. Ωστόσο, μετά από αυτό έρχεται η πιο κρίσιμη στιγμή - δημιουργώντας την υφή. Για να δημιουργήσετε μια διακόσμηση, η οροφή αντιμετωπίζεται με μια σπάτουλα ή δομικό κύλινδρο.

Η σημερινή αγορά κατασκευών προσφέρει τεράστιο αριθμό τελειωμάτων, απλά πρέπει να επιλέξετε τι σας ταιριάζει περισσότερο.

Καφέ διακοσμητικά γύψο και μωσαϊκό στο μπάνιο

Ασυνήθιστο διακοσμητικό γύψο στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)