Ένα κρεβάτι παλετών με οπίσθιο φωτισμό: ασυνήθιστα έπιπλα do-it-yourself (25 φωτογραφίες)

Οι παλέτες που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μεταφορά δομικών υλικών μπορεί να είναι μια πολύ ισχυρή δομή πλαισίου για την περιοχή του υπνοδωματίου. Ένα κρεβάτι από παλέτες και με οπίσθιο φωτισμό μπορεί να επιτρέψει στον ιδιοκτήτη του να εξοικονομήσει σημαντικά την αγορά ενός τελικού προϊόντος. Σε αυτό το υλικό θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε μερικά θέματα ταυτόχρονα:

 1. Πώς να σχεδιάσετε ανεξάρτητα ένα κρεβάτι παλετών με φωτισμό LED για την κρεβατοκάμαρά σας;
 2. Πού είναι συνδεδεμένη η λωρίδα LED;
 3. Πώς μπορώ να δημιουργήσω όμορφο φωτισμό κάτω από το κρεβάτι;

Κρεβάτι παλετών

Πίσω πατάρι κρεβάτι

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να πούμε ότι οι παλέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν ένα μικρό ή μεγάλο μονό κρεβάτι ή ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι.

Αυτό το είδος επίπλων δημιουργείται σύμφωνα με μια ενιαία αρχή: τη σύνδεση των παλετών με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα είδος βάσης όπου μπορείτε να βάλετε ένα στρώμα.

Ένα οπίσθιο κρεβάτι παλετών μπορεί να έχει δύο κύρια επίπεδα ή να είναι χαμηλό, με τροχούς και πόδια και κεφαλάρι. Ωστόσο, κύριο καθήκον είναι η σωστή συναρμολόγηση του κύριου πλαισίου.

Πίσω πατάρι κρεβάτι

Πίσω πατάρι κρεβάτι

Πώς να δημιουργήσετε ένα σχέδιο και να το εξοπλίσετε με οπίσθιο φωτισμό;

Για να δημιουργήσετε το απλούστερο πλαίσιο, πρέπει να έχετε:

 • 3 παλέτες που έχουν τις ίδιες διαστάσεις μεταξύ τους.
 • Βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 • Τα κανονικά νύχια.
 • Γυαλόχαρτο?
 • Κατασκευή τρυπάνι?
 • Απλό κατσαβίδι.
 • Αστάρι
 • Ακρυλικό χρώμα ή βερνίκι.
 • Απλό σφυρί?
 • Βαρέλι και βούρτσες βαφής.

Πίσω πατάρι κρεβάτι

Πίσω πατάρι κρεβάτι

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να απαλλαγείτε από τις παλέτες σκόνης και βρωμιάς. Ως εργαλείο καθαρισμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σκούπα ή μια βούρτσα, ένα υγρό πανί είναι επίσης κατάλληλο. Εάν πραγματοποιηθεί καθαρισμός στη χώρα, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πλύνετε τα ανοίγματα των παλετών με τον σωλήνα που χρησιμοποιείται για το πότισμα των φυτών.

Κρεβάτι παλετών

Πίσω πατάρι κρεβάτι

Πίσω πατάρι κρεβάτι

Για να απλοποιηθεί η ροή εργασίας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν παλέτες ίδιου μεγέθους, οι οποίες έχουν αξιοπρεπή εμφάνιση. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο φωτισμός κάτω από το κρεβάτι ή πάνω από το κρεβάτι πραγματοποιείται μετά την εγκατάσταση του πλαισίου.

Πίσω πατάρι κρεβάτι

Πίσω πατάρι κρεβάτι

Αφού στεγνώσουν οι παλέτες, μπορούν να λειανθούν προσεκτικά. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο. Ωστόσο, είναι δυνατό να χρησιμοποιείτε μια ειδική μηχανή λείανσης ή μια ειδική βούρτσα τρυπανιού. Χρησιμοποιώντας εργαλεία, η διαδικασία εγκατάστασης θα είναι πολύ πιο γρήγορη. Οι ξύλινες σανίδες πρέπει να υποβάλλονται σε πολύ προσεκτική επεξεργασία, έτσι ώστε στη συνέχεια η επιφάνεια του κρεβατιού να μην προκαλεί προβλήματα στον ιδιοκτήτη. Θα χρειαστεί επίσης να σκουπίσετε ξανά τις παλέτες με ένα υγρό πανί.

Πίσω πατάρι κρεβάτι

Πίσω πατάρι κρεβάτι

Στη συνέχεια πρέπει να καλύψετε τις ίδιες τις παλέτες με ένα ειδικό αστάρι. Εξαιτίας αυτού, το χρώμα ή το βερνίκι θα βρίσκονται στην επιφάνεια σε ομοιόμορφο στρώμα. Πριν ο φωτισμός να πραγματοποιηθεί κάτω από το κρεβάτι, πρέπει να βάψετε το αντικείμενο. Αφού στεγνώσει το χρώμα, μπορεί να εφαρμοστεί μια δεύτερη στρώση. Για να δώσετε χρώμα κορεσμού, μπορείτε να εφαρμόσετε μια τρίτη στρώση χρώματος. Μετά τις ενέργειες που έγιναν, θα πρέπει να στερεωθεί το κύριο πλαίσιο.

Πίσω κρεβάτι

Πίσω πατάρι κρεβάτι

Σύμφωνα με αυτή την οδηγία, είναι δυνατό να κατασκευαστεί ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι, στο οποίο θα υπάρχουν έξι έως οκτώ τετράγωνες παλέτες. Μπορείτε επίσης να αναπαραγάγετε το πλαίσιο υψηλού ύψους. Σε αυτή την περίπτωση, οι παλέτες θα πρέπει να διπλωθούν σε 2-3 σειρές.Τα φωτιστικά κρεβατιών, τα κεφαλάρια, οι μικρές ρόδες, τα ειδικά συρτάρια χρησιμοποιούνται ως βοηθητικά δομικά στοιχεία.

Πίσω πατάρι κρεβάτι

Πίσω πατάρι κρεβάτι

Κρεβάτια με κουτί στρώματος

Ένα κρεβάτι με πλαίσιο που κατασκευάζεται με βάση παλέτες μιας σειράς μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ένα ειδικό κουτί που θα είναι προσαρμοσμένο για το στρώμα. Μπορεί να χρειαστείτε από 2 έως 4 πλατφόρμες ξύλου (εξαρτάται από το μέγεθος). Για να δημιουργήσετε ένα κιβώτιο δύο παλετών, οι ίδιες οι παλέτες θα πρέπει να γυριστούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν ένα παζλ για να κόψουν τις σανίδες που βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα κάθε πλατφόρμας ξύλου, έτσι ώστε τα στηρίγματα να σχηματίζονται με το γράμμα "P".

Κρεβάτι παλετών

Οι σανίδες πρέπει να στερεώνονται έτσι ώστε όλες οι παλέτες να έχουν τρεις κλειστές πλευρές. Μετά από αυτό θα πρέπει να συνδέσετε τις παλέτες με τις ανοιχτές πλευρές κατευθυνόμενες προς την εσωτερική περιοχή. Το τελειωμένο κιβώτιο πρέπει να στερεωθεί στην περιοχή του κιβωτίου παλετών και στη συνέχεια να εξοπλιστεί με ένα στρώμα. Εάν το ίδιο το κουτί κατασκευάζεται με βάση 4 παλέτες, τότε κάθε πλατφόρμα από ξύλο πρέπει να αποκτά μόνο δύο κλειστές πλευρές.

Κρεβάτι παλετών

Πώς να ρυθμίσετε τον οπίσθιο φωτισμό;

 1. Το καλώδιο LED πρέπει να είναι συνδεδεμένο σε ειδικές βύσματα έτσι ώστε οι επαφές να βρίσκονται στα κανάλια με την καλωδίωση.
 2. Η ελεύθερη άκρη του ίδιου του καλωδίου πρέπει να είναι εφοδιασμένη με προστατευτικό πώμα.
 3. Αφού συνδέσετε τα καλώδια και το καλώδιο.
 4. Στη συνέχεια, πρέπει να ελέγξετε αν ο οπίσθιος φωτισμός λειτουργεί.
 5. Συνδέστε το καλώδιο στο κύριο δίκτυο και απολαύστε τον εξαιρετικό οπίσθιο φωτισμό.

Κρεβάτι παλετών

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)