Οικολογικό στυλ στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος ή σπιτιού (41 φωτογραφίες)

Ο σύγχρονος άνθρωπος όλο και περισσότερο περιβάλλει τον εαυτό του με καινοτόμες τεχνολογίες και συνθετικά προϊόντα, απομακρύνοντας από τη φύση. Αλλά πολλοί αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια ευχάριστη βόλτα με τα πόδια στο δροσερό χορτάρι νωρίς το πρωί ή τη φρέσκια ανάσα ενός κωνοφόρου δάσους.

Ευρύχωρο διαμέρισμα σε οικολογικό στιλ

Η στενή επικοινωνία με τη φύση είναι απλά απαραίτητη για να διατηρήσει ο καθένας τη γαλήνη και την ηρεμία. Αλλά ταυτόχρονα, λίγοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να μεταβούν σε έναν τόσο ζωντανό παράδεισο. Συνεπώς, όλο και πιο συχνά, για να διακοσμήσουν το εσωτερικό του σπιτιού τους, οι άνθρωποι καταφεύγουν σε ένα οικολογικό ή φυσικό στυλ, το οποίο χαρακτηρίζεται από την αίσθηση της αρεσκείας, της αρμονίας και της εγγύτητας με το περιβάλλον διαβίωσης.

Στη διάταξη του σχεδιασμού των χώρων, τα χαρακτηριστικά του οικολογικού στυλ δεν έχουν συγκεκριμένα και σαφή χαρακτηριστικά, αλλά έχουν μια συγκεκριμένη ιδέα. Συνίσταται στη χρήση κυρίως φυσικών και φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, φυσικών φυσικών χρωμάτων. Με μια υπεύθυνη και "αγάπη" προσέγγιση στην επιχείρηση, μπορείτε να επιτύχετε την αίσθηση της παρουσίας της φύσης και των χεριών της στο εσωτερικό του διαμερίσματός σας, ξεκινώντας από το διάδρομο.

Οικολογική βεράντα

Ποιος θέλει να δημιουργήσει ένα οικολογικό σπίτι;

 1. Οι κάτοικοι των πόλεων, οι οποίοι συχνά δεν έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν σε κάποια οικολογικά καθαρή περιοχή. Με την προσθήκη ζωηρών κινήτρων στο σχεδιασμό του διαμερίσματός τους, είναι ευκολότερο για τους ανθρώπους να απαλλαγούν από την κατάθλιψη και την κακή διάθεση που τόσο συχνά οι εργάτες γραφείου παρενοχλούν.
 2. Οι Cottagers, οι καλλιεργητές λουλουδιών και απλά οι λάτρεις της φύσης θα μετατρέψουν το σπίτι τους σε πραγματικό παράδεισο, τοποθετώντας μια πραγματική "όαση" στους τοίχους ενός σπιτιού αίματος.
 3. Εκείνοι που αναζητούν ποικιλία και νέα κίνητρα. Πράγματι, ο σχεδιασμός σε οικολογικό στιλ της αίθουσας ή άλλων δωματίων δεν έχει σαφείς οδηγίες και κανόνες και μπορεί να συμπληρωθεί ακόμη και από τις πιο τολμηρές ιδέες. Η κύρια αξίωση για αυτόν είναι η χρήση της φυσικής διακόσμησης και των φυσικών χρωμάτων.
 4. Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την κατάσταση του περιβάλλοντος και τη σωματική και πνευματική υγεία τους.

Οικολογικό διαμέρισμα χαμηλού κλειδιού

Οφέλη οικολογικού στυλ

Μεταξύ των σημαντικότερων πλεονεκτημάτων αυτού του στυλ στο εσωτερικό είναι:

 • η παρουσία ενός χαλαρωτικού και άνετου περιβάλλοντος που δρα ως αντικαταθλιπτικό για την ευαίσθητη ψυχή ενός κατοίκου μιας μητρόπολης.
 • μέγιστη χρήση φυσικών υλικών για εσωτερική διακόσμηση.
 • η παρουσία φυσικών συστατικών που έχουν ευεργετική επίδραση στην ψυχική κατάσταση ενός ατόμου.
 • έλλειψη συγκεκριμένου πλαισίου που περιορίζει τη φαντασία του ιδιοκτήτη στο σχεδιασμό των χώρων.
 • Τα στοιχεία διακόσμησης μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας, πράγμα που συμβάλλει στην αυτο-έκφραση ενός ατόμου.
  • Οικολογικό εσωτερικό εσωτερικό κουζίνας

   Οικολογική διακόσμηση κουζίνας

   Παρά το γεγονός ότι στον σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας είναι αδύνατο να απορρίψουμε τέτοιες συσκευές κουζίνας που είναι βολικές για εμάς, όπως φούρνο αερίου, φούρνο μικροκυμάτων, ψυγείο ή πλυντήριο πιάτων, πρέπει να παραδεχτούμε ότι μια κουζίνα οικολογικού τύπου φαίνεται πολύ φυσική και αρμονική. Εφαρμόζοντας την κατάλληλη διακόσμηση, μπορούν να προστεθούν στο σχεδιασμό του διαμερίσματος πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Απορρίψτε τα περισσότερα συνθετικά και αφύσικα υλικά για ασφαλή πιάτα, άνετα έπιπλα, φιλικά προς το περιβάλλον συσκευές και πολυελαίους. Πρέπει να περιέχουν φυσικά κράματα που δεν εκπέμπουν χημικά. Για να υποστηρίξετε την ιδέα ενός υγιεινού τρόπου ζωής, συνιστούμε να αγοράσετε φίλτρα νερού και απορροφητήρα.

   Οικολογική μικρή κουζίνα

   Τα έπιπλα στην κουζίνα είναι συχνά κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο: σημύδα, βελανιδιά, κεράσι. Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί ότι δεν είναι επικαλυμμένο με βερνίκι ή βαφή που περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες. Το ξύλο συνδυάζει πολύ λεπτά και φυσικά με γυαλί, εμπλουτίζοντας έτσι το εσωτερικό με ένα γυάλινο τραπέζι, εκτός από τις ξύλινες περσίδες, μεταδίδει έντονα τη γεύση και τη φυσικότητα του σκηνικού.

   Μπορείτε να επιλέξετε ιαπωνικά μοτίβα που ταιριάζουν τέλεια στους τοίχους της κουζίνας σε οικολογικό στιλ. Και συμπληρώνοντας το σχέδιο με μικρές λεπτομέρειες, όπως προϊόντα από πηλό και πορσελάνη, ξύλινα πιάτα, φρέσκα λουλούδια σε γλάστρες, θα πετύχετε ένα φυσικό περιβάλλον στο σπίτι.

   Μικρή κουζίνα με πράσινη ποδιά μωσαϊκού σε οικολογικό στιλ

   Οικολογικό τζάμι κουζίνα

   Οικολογικό καθιστικό

   Κατά τον σχεδιασμό ενός οικολογικού στυλ για ένα σαλόνι, πρέπει να είστε πολύ υπεύθυνοι για την επιλογή ενός έργου γι 'αυτό, ώστε το εσωτερικό να είναι τέλειο. Είναι απαραίτητο να σχετίζονται σχολαστικά με την ποιότητα των επίπλων και των υλικών, με την επιλογή ενός πολυελαίους, τοίχους ζωγραφικής, δάπεδα και τη γενική διακόσμηση του καθιστικού.

   Η διακόσμηση του σπιτιού μπορεί επίσης να ξεκινήσει με την είσοδο, η οποία χρησιμεύει ως ενοποιημένος χώρος για όλη την οικογένεια. Πρέπει πρώτα απ 'όλα να φέρει άνεση και ζεστασιά στο διαμέρισμα.

   Οικολογικό διαμέρισμα στούντιο

   Επομένως, αν ζείτε σε ένα ιδιωτικό σπίτι και έχετε αρκετούς ορόφους, μπορείτε να διακοσμήσετε τη σκάλα με σγουρά φυτά εσωτερικού χώρου. Κάντε ένα έργο πριν από αυτό το σχέδιο. Τοποθετήστε γλάστρες σε παράθυρα ή ράφια στο διάδρομο, αν υπάρχουν. Προσπαθήστε να εμπλουτίσετε το σπίτι με όσο το δυνατόν περισσότερα φυτά. Είναι σε θέση να καθαρίσουν το χώρο από την αρνητική ενέργεια και να το φορτίζουν θετικά. Οι πόρτες πρέπει να είναι κατασκευασμένες μόνο από φυσικά υλικά.

   Οικολογικό σαλόνι σχέδιο

   Όσο για το εσωτερικό του καθιστικού ή της κρεβατοκάμαρας, τότε μπορείτε να χαλαρώσετε τη φαντασία σας. Επιλέξτε ταπετσαρία από φελλό ή ταπετσαρία "κάτω από το δέντρο". Για άνεση, βάλτε δημιουργικές καρέκλες ψάθισης, αιώρες, καναπέδες από ξύλο. Επιλέξτε οποιαδήποτε πόρτα για να σας αρέσει, είναι επιθυμητό να είναι ξύλινα.

   Στους τοίχους των δωματίων μπορείτε να κρεμάσετε φωτογραφίες με μια εικόνα λιβάδι με λουλούδια ή δάσος. Σε ένα πάτωμα από παρκέ ή σανίδες, βάλτε ένα πράσινο χαλί με μια διακόσμηση που θυμίζει χορτάρι, δημιουργήστε έναν καθαρό ουρανό από την οροφή με ανοιχτό ροζ σύννεφα.

   Οικολογικό μικρό διαμέρισμα

   Οικολογικό μικρό σαλόνι

   Και μερικές ακόμα αποχρώσεις

   Θα πρέπει να υπάρχει πολύς φωτισμός. Βεβαιωθείτε ότι οι πολυέλαιοι φωτίζουν ολόκληρο το δωμάτιο, εκπέμποντας ένα φυσικό κιτρινωπό χρώμα. Γενικά, ογκομετρικοί μαζικοί πολυελαίοι δεν χρησιμοποιούνται ευρέως σε οικολογικό στυλ. Η καλύτερη επιλογή είναι ο χωνευτός φωτισμός. Εάν το όνειρο των ασυνήθιστων λαμπτήρων δεν σας αφήνει με κανέναν τρόπο, επιλέξτε στυλιζαρισμένους πολυελαίους που θα ταιριάζουν στο γενικό περιβάλλον.

   Συνιστάται να αναζητήσετε ένα κρεβάτι ή έναν καναπέ (αν είναι ένα υπνοδωμάτιο) από ξύλο, είναι δυνατόν με μεταλλικά στοιχεία. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε είδος ξύλου που σας αρέσει. Στο κεφάλι του κρεβατιού στον τοίχο, κάντε μια τοιχογραφία με τη μορφή ενός δημιουργού ή πάρτε μια ταπετσαρία με ένα μοτίβο που μιμείται τα φυτά ή το γρασίδι. Κοντά στο κρεβάτι, βάλτε ένα τραπέζι καφέ κάνναβης. Φροντίστε για καλό φωτισμό - τα φώτα της νύχτας δεν θα βλάψουν καθόλου αν αποδειχθούν στους τοίχους του δωματίου σας.

   Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα στούντιο και δεν έχετε τόσα δωμάτια όπως σε ένα ιδιωτικό σπίτι, συνδέστε το σαλόνι και την αίθουσα στο ίδιο δωμάτιο. Τα σχέδια για δωμάτια αυτού του τύπου είναι λίγο πιο δύσκολα, διότι πρέπει να συνδέσετε την αίθουσα, το στούντιο και την κρεβατοκάμαρα. Αλλά δεν καταλαμβάνει χώρο. Ο καναπές μπορεί να τοποθετηθεί και να γίνει ένα κρεβάτι, το οποίο θα εξοικονομήσει χώρο. Έτσι, το βράδυ η αίθουσα θα μετατραπεί σε υπνοδωμάτιο. Ο εξοπλισμός στην αίθουσα μπορεί να καλύπτεται ελαφρά με τοποθέτηση στα ράφια της ενσωματωμένης ντουλάπας.

   Οικολογικό μπάνιο

   Για να δημιουργήσετε ένα οικολογικό ύφος στο μπάνιο, ακολουθήστε αυτές τις πέντε απλές συμβουλές:

   1. Εισάγετε ένα φυσικό σχήμα χρωμάτων - αποχρώσεις του καφέ και του πράσινου με την προσθήκη λευκού θα πρέπει να επικρατήσει.
   2. Κατά την επιλογή ενός κεραμιδιού, δώστε προσοχή στην υφή του: καλές εικόνες με απομίμηση ξύλου, κοχύλια, πέτρα. Τοποθετήστε ένα χαλάκι με μια αμμώδη απόχρωση στο πάτωμα.Για να διακοσμήσετε τους τοίχους στο μπάνιο, πάρτε ένα βότσαλο, εγκατάσταση μπαμπού ή κορμούς δέντρων. Κρεμάστε το ποτήρι με μια ζωγραφιά.
   3. Ένα συμπλήρωμα στο σχεδιασμό του μπάνιου θα είναι η χρήση χειροποίητων χειροτεχνιών. Τοποθετήστε ένα ψάθινο καλάθι πλυντηρίου αντί για το συνηθισμένο πλαστικό.
   4. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχάσετε τα φυτά. Στο μπάνιο τελείως αναζωογονεί το εσωτερικό.
   5. Αν είναι, κρεμάστε κουρτίνες από φυσικά υφάσματα: βαμβάκι ή λινό. Εάν με στολίδια, τότε φυτικά μοτίβα.

   Οικολογικό μικρό μπάνιο

   Οικολογικό μπάνιο με ζωντανά φυτά

   Οικολογικό οικολογικό μπάνιο με μωσαϊκό

   Παιδιά σε οικολογικό στυλ

   Οι γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους όσο το δυνατόν περισσότερο από τις επιπτώσεις των χημικών επιλέγουν ένα οικολογικό στυλ στο σχεδιασμό ενός παιδικού δωματίου για τα δικά τους παιδιά.

   Αξίζει να βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο διαθέτει μεγάλο παράθυρο και καλό φωτισμό. Κλείστε τους τοίχους με γυψομάρμαρο, ξύλινα πάνελ, ταπετσαρίες με ένα ελαφρύ λουλουδάτο στολίδι. Εάν θέλετε κάτι εξωτικό, στη συνέχεια αγοράστε αχυρώσεις ή μπαμπού ταπετσαρίες. Για έναν πιο κομψό σχεδιασμό των παιδιών, τραβήξτε μια τοιχογραφία.

   Οικολογικό σχέδιο για παιδιά

   Οικολογικό παιδικό δωμάτιο

   Το παρκέ είναι κατάλληλο για δάπεδα. Πείραμα: δοκιμάστε να συνδυάσετε το φως και το σκοτεινό ξύλο ή να βάλετε ένα δάπεδο από φελλό. Τοποθετήστε μικρά χαλιά από φυσικές ίνες.

   Τα έπιπλα στο φυτώριο είναι κατασκευασμένα μόνο από φυσικό ξύλο. Χωρίς περίτεχνα ανάγλυφα και γλυπτά. Όσο πιο απλό και πιο φυσικό, τόσο το καλύτερο. Θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα στο κρεβάτι αν σκοπεύετε να αποκτήσετε ένα φυσικό δέντρο. Σε αυτή την περίπτωση, αγοράστε ένα κρεβάτι από σκλήθρα, οξιά, τέφρα, δρυς, πεύκο. Τέτοιες ιδέες είναι εξαιρετικές για το δωμάτιο ενός παιδιού.

   Φωτεινά παιδιά σε οικολογικό στιλ

   Οικολογικό στυλ - φυσικό και φυσικό

   Κάνετε ένα οικολογικό στυλ σπίτι αρχικά εκ των προτέρων. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έμπειρους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε κάθε δωμάτιο και να κάνετε μια περιγραφή του σχεδιασμού του. Η εκλεπτυσμένη σκάλα από ξύλο, η οποία ανεβαίνει στον δεύτερο όροφο, θα γίνει σίγουρα ιδιοκτησία του δωματίου. Οι τοίχοι και οι οροφές πρέπει να γίνονται σε κάθε δωμάτιο από φυσικά υλικά, σε ένα όμορφο συνδυασμό χρωμάτων. Ένας καναπές, ντουλάπια, ράφια, τραπέζια και καρέκλες βρίσκονται σε μεγάλη ποικιλία στα καταστήματα. Πριν από την αγορά τους, πρέπει πρώτα να εξοικειωθείτε με τα υλικά που κατασκευάζονται. Επιλέξτε αυτά που δεν περιέχουν επιβλαβείς ουσίες.

   Η φυσική διακόσμηση, ο εξαίσιος σχεδιασμός, ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων, τα έπιπλα από φυσικό ξύλο θα κάνουν ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι ευχάριστο για τη ζωή. Ακόμα και το φυσικό άρωμα στο δωμάτιο θα σας ευχαριστήσει με φρεσκάδα και καθαρότητα.

   Επιλογή φωτογραφιών

   Μικρός χώρος σε ένα οικολογικό διαμέρισμα

   Οικολογικό υπνοδωμάτιο

   Ο συνδυασμός του μινιμαλισμού και του οικολογικού στυλ στο εσωτερικό


   Αίθριο κοντά στο σπίτι σε οικολογικό στιλ

   Eco lounge με τραπέζι μπιλιάρδου

   Ξύλινο μπάνιο

   br />

   Φωτεινό, οικολογικό καθιστικό

   Υπνοδωμάτιο οικολογικής μπεζ

   Σαλόνι με οικολογικό στιλ με ξύλινο καναπέ

   br />

   Καθιστικό σε πράσινο και μπεζ χρώμα

   Οικολογικό καθιστικό με σκάλες

   Δωμάτιο με ξύλινη επένδυση και οροφή με καθρέφτη

   br />

   Δωμάτιο σε απαλά πράσινα χρώματα.


   Σαλόνι με τείχος ζωντανών φυτών

   Υπνοδωμάτιο οικολογικού στιλ με ξύλο και ζωντανά φυτά

   Μοντέρνο οικολογικό στυλ στο εσωτερικό του καθιστικού

   br />

   Οικολογική κουζινάκι με πλήρες ύψος

   Σαλόνι με οικολογικό στυλ με μεγάλους καναπέδες

   br />

   Φωτεινό σαλόνι σε ιδιωτικό σπίτι

   Οικολογικό σαλόνι-τραπεζαρία

   Καφέ Καθιστικό

   br />

   Οικολογικό καθιστικό σε ένα μικρό διαμέρισμα

   Καθιστικό με ξύλινη επένδυση και μπεζ καναπέ

   Ευρύχωρο οικολογικό καθιστικό με πρόσβαση στη βεράντα

   br />


Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)