Αφρικανικός ύφος στο εσωτερικό (39 φωτογραφίες): εθνοτικά κίνητρα και χρώματα

Το αφρικανικό ύφος είναι εκτός μόδας και θα είναι πάντα σχετικό με το σχεδιασμό των δωματίων, καθώς το λαμπρό εθνο-εσωτερικό προσελκύει πολλούς με τον εξωτισμό και την πρωτοτυπία του. Κατά τη διακόσμηση ενός διαμερίσματος, είναι σημαντικό να έχετε μια αίσθηση αναλογίας, καθώς κάθε λεπτομέρεια αυτού του σχεδίου φαίνεται λαμπερό και προσελκύει το μάτι.

Αφρικανικό σαλόνι με πολλά αξεσουάρ

Αφροδίτικο σαλόνι με μάσκες στους τοίχους

Βασικά χαρακτηριστικά

Το αφρικανικό ύφος περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού στο σπίτι σε όλη τη "μαύρη ήπειρο". Δεδομένου ότι η ηπειρωτική χώρα καταλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή, πολλοί λαοί ζουν εδώ και ο καθένας έχει τη δική του κουλτούρα και παραδόσεις. Πρώτα πρέπει να επιλέξετε την κατεύθυνση στην οποία θέλετε να οργανώσετε το σπίτι. Ίσως η μέγιστη επανάληψη των κύριων χαρακτηριστικών της εσωτερικής διευθέτησης του σπιτιού ή η εισαγωγή ορισμένων εθνοτικών στοιχείων στο μοντέρνο εσωτερικό σχέδιο.

Το σπίτι στο αφρικανικό ύφος φαίνεται δυναμικό, πολύχρωμο, αντίθετο, ενεργητικό και πρωτότυπο. Ταυτόχρονα, τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ο μινιμαλισμός, οι τραχιά υφές, οι απλές μορφές, η πρωτότυπη διακόσμηση. Τα φυσικά χρώματα και τα υλικά είναι τα χαρακτηριστικά του εθνοτικού στυλ. Για να σχεδιάσετε ένα διαμέρισμα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια διακόσμηση, όπως φυσικές γούνες και δέρμα, εκτυπώσεις αρπακτικών ζώων, ξύλινες μάσκες.

Υπνοδωμάτιο από την Αφρική με λεπτομέρειες από ξύλο

Καθιστικό σε αφρικανικό στιλ σε μπεζ και λευκό

Τελειώστε

Εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε ένα αφρικανικό ύφος στο εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω υλικά για διακόσμηση:

  • Υπάρχουν πολλά υλικά που είναι κατάλληλα για τη διακόσμηση τοίχων. Το κύριο πράγμα είναι ότι η υφή και το χρώμα τους ταιριάζουν στο εθνο-εσωτερικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία με αρπακτικό εκτύπωσης. Μια άλλη επιλογή είναι η ζωγραφική στους τοίχους σε ζεστές αποχρώσεις άμμου, καφέ. Η απλή ταπετσαρία μπεζ είναι επίσης κατάλληλη. Ως τόνους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύνορα που κοσμούν αφρικανικά μοτίβα, απομιμήσεις ζωγραφικής σπηλαίου. Ένα σπίτι με απλούς τοίχους μπορεί να διακοσμηθεί με μεγάλης κλίμακας ζωγραφική - με τη μορφή σιλουέτες των ζώων, φοίνικες. Το βερνίκι Craquelure θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας οπτικά ραγισμένης επιφάνειας, που θυμίζει ξηρό αφρικανικό χώμα. Το μπάνιο και η κουζίνα θα πρέπει να έχουν τοίχους με επίστρωση ανθεκτική στην υγρασία, οπότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε κεραμίδια με εθνοτυπία για διακόσμηση, ταπετσαρίες βινυλίου που πλένονται.
  • Για να ολοκληρώσετε το πάτωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμίδια που μιμούνται την εμφάνιση μιας πέτρας. Για παράδειγμα, μεγάλα πλακάκια πορσελάνης. Είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε στο σύστημα "θερμού πάτωμα" για να κάνετε το σπίτι σας πιο άνετο. Το μπάνιο και η κουζίνα θα πρέπει να έχουν δάπεδο με πλακάκια, σε άλλα δωμάτια τα πλακίδια μπορούν να αντικατασταθούν με ένα ματ παρκέ με ένα τραχύ υφή. Ως επένδυση δαπέδου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν υλικά που μιμούνται μπαμπού.
  • το ανώτατο όριο είναι καλύτερο άσπρη ή κάποια ζεστή σκιά. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε κουρτίνες από το ύφασμα κάτω από την οροφή ή να χρησιμοποιήσετε πλάκες από μπαμπού που είναι προσαρτημένες στο κιβώτιο.

Κουζίνα της αφρικανικής στυλ με λευκούς τοίχους

Μαύρο και χρυσό αφρικανικό σαλόνι εσωτερικό

Διάδρομος

Μια ντουλάπα με μια εικόνα από ζέβρα, λιοντάρι ή ελέφαντα θα ταιριάζει ιδανικά στο εθνοτικό εσωτερικό μιας σύγχρονης αίθουσας εισόδου. Εάν τα έπιπλα έχουν μια ενδιαφέρουσα εθνική σχεδίαση, είναι καλύτερο να κολλήσετε απλές ταπετσαρίες στους τοίχους. Για να φτιάξετε την είσοδο πιο συντηρητική, χρησιμοποιήστε έπιπλα με τελειώματα από μπαμπού. Κρεμάστε μια εικόνα με αφρικανικά μοτίβα σε έναν από τους τοίχους. Για έναν καθρέφτη χρησιμοποιήστε ένα πλαίσιο με εκτύπωση ζώων. Το εσωτερικό μπορεί να συμπληρωθεί με φοίνικα ή άλλα διακοσμητικά φυτά που είναι χαρακτηριστικά της αφρικανικής ηπείρου.

Αφρικανική διακόσμηση διάδρομο στυλ

Σαλόνι

Για να τονίσουμε ότι ανήκουν στο εθνο-στιλ, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό έπιπλο στο σπίτι. Η εμφάνιση των πολυθρόνων και ενός καναπέ πρέπει να είναι πρωτόγονος, αγενής, που θυμίζει τη χειροτεχνία των κατοίκων της "μαύρης ηπείρου". Ένα τραπέζι του καφέ και μια κουνιστή καρέκλα κατασκευασμένη από μπαστούνι ή ιτιά ιτιάς είναι μια εξαιρετική επιλογή για το εσωτερικό. Το σαλόνι στην αφρικανική στυλ θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με επικαλυμμένα έπιπλα που μιμούνται το δέρμα εξωτικών ζώων - ζέβρες, καμηλοπάρδαλες. Οι εσωτερικοί πάγκοι και οι καναπέδες διακοσμημένοι με εθνοτικές εκτυπώσεις θα είναι επίσης κατάλληλοι. Στο πάτωμα μπορείτε να τοποθετήσετε το δέρμα ενός άγριου ζώου. Για τους τοίχους, επιλέξτε απλά ταπετσαρίες των οποίων ο σχεδιασμός δεν θα είναι ενοχλητικός. Μάσκες σαμάνοι θα κάνουν το σαλόνι πιο πολύχρωμο. Οι πολυέλαιοι μπορούν να κατασκευαστούν από μαύρο μέταλλο.

Φωτεινό σαλόνι στην αφρικανική στυλ

Η κουζίνα

Στον τομέα αυτό πρέπει να υπάρχει ελάχιστη ποσότητα οικιακών συσκευών. Πρέπει να είναι "κρυμμένο" πίσω από διαφορετικές διακοσμήσεις για να κάνει την κουζίνα της Αφρικής να φαίνεται οργανική. Ο τοίχος κοντά στο οποίο στέκεται η σόμπα είναι παραδοσιακά χαραγμένο με εκτυπώσεις λεοπάρδαλης ή ζέβρας. Τα απλά μπεζ και καφέ πλακάκια είναι επίσης κατάλληλα. Στη συγκεκριμένη παλέτα μπορεί να επιλεγεί και ακουστικό. Η κουζίνα της Αφρικής πρέπει να είναι καλά φωτισμένη. Για φωτισμό, επιλέξτε πολυελαίους με αποχρώσεις στρογγυλού ή άλλου κατάλληλου σχήματος. Το τραπέζι μπορεί να είναι από χοντρό μαζικό ξύλο σκούρου χρώματος, καρέκλες - με καθίσματα μπαστούνι.

Αφροδίτη τραπεζαρία στυλ

Μπάνιο

Το μπάνιο μπορεί να διακοσμηθεί με διαφορετικούς τρόπους, αλλά δεν είναι σκόπιμο να βάλουμε ένα ντους εδώ. Σε ακραίες περιπτώσεις, θα πρέπει να έχει αντίστοιχη εμφάνιση. Για παράδειγμα, οι πόρτες πρέπει να είναι εθνοτυπικές. Μια κατάλληλη μπανιέρα είναι άσπρη ή καφέ και η απλούστερη μορφή στο ύφος του μινιμαλισμού. Οι κάτοικοι της "μαύρης ηπείρου" δεν έχουν περίτεχνα εσωτερικά αντικείμενα. Η μπανιέρα και ο νεροχύτης θα πρέπει να μοιάζουν με τις δεξαμενές που χρησιμοποιούνται στην Αφρική για κολύμβηση. Προσπαθήστε να μεταφράσετε αυτήν την απόφαση στο σπίτι. Αφρικανική στυλ στο εσωτερικό του μπάνιου θα σας βοηθήσει να τονίσω κεραμίδι με ένα λεοπάρδαλο εκτύπωσης, φυτά με ίσια φύλλα, διάφορα ράφια από ξύλο, μυστήρια μάσκες. Το μπάνιο θα πρέπει να είναι γεμάτη με τροπική τροπική ατμόσφαιρα, με άφθονο φως, φυτά.

Διακριτικό μπάνιο στην αφρικανική στυλ

Φωτεινό πλακόστρωτο μπάνιο με αφρικανικό μοτίβο

Υπνοδωμάτιο

Το κέντρο του σαλόνι είναι ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι με τεράστια ξύλινα πόδια. Η γύρη πρέπει να είναι απόντη ή ξύλινη, λίγο παλιομοδίτικη. Το υπνοδωμάτιο στην αφρικανική στυλ μπορεί να έχει ένα κρεβάτι με ουρανό. Για να τονιστεί ο σχεδιασμός, θα σας βοηθήσει να φοράτε κλινοσκεπάσματα με αφρικανικά μοτίβα, κουρτίνες, μαξιλάρια και άλλα διακοσμητικά υφάσματα. Στο πάτωμα μπορείτε να τοποθετήσετε ένα χαλί ή ένα ζωικό δέρμα. Το υπνοδωμάτιο στο αφρικανικό ύφος θα πρέπει να έχει χαμηλό φωτισμό. Ένας λαμπτήρας δαπέδου με μια εκτύπωση λεοπάρδαλης ή μια εκτύπωση ζέβρας μπορεί να το παρέχει. Για την κρεβατοκάμαρα, επιλέξτε ταπετσαρίες από ήρεμες, ουδέτερες αποχρώσεις - μπεζ, ανοιχτό καφέ.

Υπνοδωμάτιο της Αφρικής

Σύγχρονο υπνοδωμάτιο στην αφρικανική στυλ

Παιδιά

Στο δωμάτιο του παιδιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κινούμενες εικόνες από αφρικανικά ζώα. Για παράδειγμα, για διακοσμήσεις τοίχων, οι ταπετσαρίες με τους ήρωες της κινουμένων σχεδίων "Μαδαγασκάρη" είναι κατάλληλες. Οι τοίχοι μπορούν επίσης να διακοσμηθούν με τοιχογραφίες με τη φύση της Αφρικής. Τα κατάλληλα έπιπλα για το φυτώριο είναι φτιαγμένα από ελαφρύ ξύλο, χρωματισμένο με την εικόνα των ζώων. Εάν ένα παιδικό δωμάτιο είναι εξοπλισμένο, τα απαλά παιχνίδια θα σας βοηθήσουν να δώσετε στο εσωτερικό το απαραίτητο σχέδιο. Τα παράθυρα χρησιμοποιούνται παραδοσιακά κουρτίνες σε μπλε, πράσινο, λευκό. Για φωτισμό, οι πολυέλαιοι φωτεινών χρωμάτων είναι κατάλληλοι. Για να κάνετε το νηπιαγωγείο πιο άνετο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πράσινο χαλί στο πάτωμα, που θυμίζει το γρασίδι.

Έπιπλα

Το αφρικανικό ύφος περιλαμβάνει τη χρήση επίπλων από φυσικά υλικά. Το ξύλο πρέπει να φαίνεται ακατέργαστο, με το στυλ του μινιμαλισμού. Ορισμένα μέρη επίπλων μπορούν να κατασκευαστούν από μπαστούνι, μπαμπού. Τα κατάλληλα υλικά ταπετσαρίας είναι ακατέργαστο δέρμα, δέρματα ζώων, υφάσματα με φυσική υφή. Τα έπιπλα στο αφρικανικό ύφος είναι τεράστια, έχουν γεωμετρικά σχήματα. Κατάλληλα διακοσμητικά εθνοτικά μοτίβα με τη μορφή γλυπτών και ζωγραφικής.

Ψωμί έπιπλα και ξύλινο τραπέζι στο καθιστικό

Μοντέρνο καναπέ και ψάθινο τραπέζι στο καθιστικό

Κουρτίνες

Για να σχεδιάσετε τα παράθυρα του διαμερίσματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες, πρέπει να είναι φυσικό - από λινά ή βαμβάκι. Οι μπαμπού κουρτίνες είναι επίσης κατάλληλες. Οι κουρτίνες στο εσωτερικό της Αφρικής είναι παραδοσιακά διακοσμημένες με εθνικά μοτίβα. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα πρέπει να είναι φυσικές αποχρώσεις - πράσινες, μπεζ, καφέ. Συνιστάται η χρήση ανοικτών χρωμάτων. Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν κουρτίνες από συνδυασμένα υφάσματα - τυπωμένα με απλό χρώμα.

Πορτοκαλί και καφέ αφρικάνικες κουρτίνες κρεβατοκάμαρων

Πολυέλαιοι

Ο φωτισμός χώρου θα πρέπει να είναι άφθονος, αλλά όχι φωτεινός. Προτιμώμενο φως περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου, στο δωμάτιο, οι πολυέλαιοι χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τους λαμπτήρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες δαπέδου, λαμπτήρες σε μαζικά πόδια. Ο πολύχρωμος σχεδιασμός του δωματίου υπογραμμίζει το κηροπήγιο, τα κηροπήγια και ακόμη και τους φανούς.

Αφροδίτη σαλόνι οροφής έπιπλα δωμάτιο

Διακόσμηση

Τα διακοσμητικά αντικείμενα παίζουν μεγάλο ρόλο αν χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα σχέδιο αφρικανικού διαμερίσματος. Ως συμπληρωματικά μέρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • μάσκες - επιλέξτε γλυπτά με μια ευγενική έκφραση "προσώπων" στο σπίτι. Οι μάσκες μπορούν να κατασκευαστούν από πηλό ή ξύλο, με διακόσμηση με τη μορφή γλυπτών ή ζωγραφικής.
  • δέρματα δαπέδου - τεχνητές απομιμήσεις ενός ζέβρα, καμηλοπάρδαλη, λεοπάρδαλη είναι κατάλληλα?
  • αγγεία - τα αγγεία δαπέδου με τις αντίστοιχες εικόνες σχετίζονται με το αφρικανικό ύφος. Από τα πιάτα, τα πιάτα που διακοσμούν τα εθνικά μοτίβα έρχονται επίσης?
  • ζωγραφιές με άγρια ​​ζώα, κάτοικοι της αφρικανικής ηπείρου ιδανικά θα ενταχθούν στο εσωτερικό. Εάν δημιουργήσετε ένα αφρικανικό ύφος στο εσωτερικό, αντί για πίνακες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα είδη θεματικών πάνελ, αυτοκόλλητων ετικετών και άλλων παρόμοιων διακοσμητικών σε μια παρόμοια κατεύθυνση.
  • τα μουσικά όργανα που χαρακτηρίζουν τις φυλές της "μαύρης ηπείρου" θα είναι σε θέση να διακοσμήσουν το σπίτι σας.
  • αντικείμενα όπως ειδώλια ζώων και ανθρώπων, τοτέματα είναι επίσης αποδεκτά.
  • τα θωρακικά κιβώτια και τα πιάτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποθηκευτικούς και διακοσμητικούς σκοπούς.

Αφρικανικό εσωτερικό - η ευκαιρία να δημιουργήσετε μια πολύχρωμη γωνιά στο σπίτι σας. Αν σας αρέσει η εξωτική "μαύρη ήπειρος", χρησιμοποιήστε αυτό το σχέδιο για να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

Διακόσμηση επιλογές για τη δημιουργία ενός αφρικανικού στυλ στο εσωτερικό

Μαξιλάρια αφρικανικού τύπου για εσωτερική διακόσμηση

Καθιστικό με αφρικανική στυλ με λευκούς τοίχους

Επιλογή φωτογραφιών

Αφρικανικό εσωτερικό σαλόνι

Φωτεινό εσωτερικό με αφρικανικά μοτίβα

Σχεδίαση ζωνών παραθύρων

br />

Τοίχος ντεκόρ στο εσωτερικό της Αφρικής

Καθιστικό σε ιδιωτικό σπίτι με αφρικανικό ύφος

Υπνοδωμάτιο της Αφρικής

br />

Υπνοδωμάτιο της Αφρικής

Ο συνδυασμός κλασικών και αφρικανικών στυλ

br />

Αφρικανική διακόσμηση υπνοδωματίου

Φωτεινό υπνοδωμάτιο με αφρικανικές πινελιές

br />

Ο συνδυασμός των μινιμαλιστικών και αφρικανικών στυλ

Αφρικανικό εσωτερικό γραφείο

Πολυτελές εσωτερικό υπνοδωματίου σε αφρικανικού στιλ

br />

Αφρικανικό μπάνιο

Αφρικανικό εσωτερικό σαλόνι

br />

Μοντέρνο εσωτερικό σε αφρικανικό ύφος

Υπνοδωμάτιο στο σαλόνι

Καφέ μπάνιο

br />

Αφρικανικό εσωτερικό νηπιαγωγείο


Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)