Καρέκλες
Καρέκλες στυλ σοφίτας - μια κομψή βιομηχανική ατμόσφαιρα στο σπίτι Καρέκλες στυλ σοφίτας - μια κομψή βιομηχανική ατμόσφαιρα στο σπίτι
Ένα δωμάτιο σε στιλ σοφίτας θεωρείται οργανικός συνδυασμός βιομηχανικών και οικιστικών, επομένως είναι πολύ σημαντικό όλα τα έπιπλα σε αυτό να ανταποκρίνονται σε αυτή τη διάθεση. Οι καρέκλες τύπου σοφίτας δεν πρέπει να είναι υπερσύγχρονες, αλλά η παρωχημένη "αρχαιότητα" δεν είναι κατάλληλη.
Αναδιπλούμενες καρέκλες: άνετα και αξιόπιστα (24 φωτογραφίες)Αναδιπλούμενες καρέκλες: άνετα και αξιόπιστα (24 φωτογραφίες)
Οι πτυσσόμενες καρέκλες είναι ένα πολύ χρήσιμο εύρημα για μικρούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Η ποικιλία των μοντέλων σας επιτρέπει να επιλέξετε επιλογές για οποιοδήποτε δωμάτιο και ανάγκες.
Σκαμπό στο εσωτερικό: γενική ευκολία (27 φωτογραφίες)Σκαμπό στο εσωτερικό: γενική ευκολία (27 φωτογραφίες)
Ένα σκαμνί είναι ένα ευπροσάρμοστο κομμάτι επίπλων και ένα άνετο μέρος για να καθίσετε. Οι ατελείωτες δυνατότητες εφαρμογής και διακόσμησης του επιτρέπουν να χρησιμοποιείται σε διαφορετικούς χώρους και καταστάσεις.
Καρέκλες από την οροφή: πολυτέλεια και χάρη των μορφών (24 φωτογραφίες)Καρέκλες από την οροφή: πολυτέλεια και χάρη των μορφών (24 φωτογραφίες)
Πολύ κομψό στους εσωτερικούς χώρους των καρέκλες κλασικού στιλ από μαλακό ξύλο. Ομαλές γραμμές και ανθεκτικές κατασκευές διακοσμούν τις εγκαταστάσεις, καθιστώντας τους πιο ζεστές και άνετες.
Καρέκλες κήπου: άνετη υπαίθρια αναψυχή (22 φωτογραφίες)Καρέκλες κήπου: άνετη υπαίθρια αναψυχή (22 φωτογραφίες)
Οι φίλοι της μέτρησης ανάπαυσης στο καλοκαιρινό εξοχικό σπιτάκι σίγουρα θα ήθελαν να αναδιπλώσουν τις καρέκλες κήπου Τα άνετα σχέδια είναι εξοπλισμένα με ένα μαλακό κάθισμα, το οποίο είναι ωραίο να χαλαρώσετε και να απολαύσετε υπαίθρια αναψυχή.
Μισό καρέκλα στο εσωτερικό: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, χαρακτηριστικά επιλογής (24 φωτογραφίες)Μισό καρέκλα στο εσωτερικό: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, χαρακτηριστικά επιλογής (24 φωτογραφίες)
Η μισή καρέκλα στο εσωτερικό του καθιστικού είναι όχι μόνο κομψό, αλλά και άνετο καθιστικό για άνετη επικοινωνία με τους επισκέπτες και ένα ευχάριστο γεύμα.
Βιέννη καρέκλες στο εσωτερικό - αήττητοι κλασικοί (33 φωτογραφίες)Βιέννη καρέκλες στο εσωτερικό - αήττητοι κλασικοί (33 φωτογραφίες)
Για να συμπληρώσετε ή να αλλάξετε το εσωτερικό του δωματίου, μην αλλάξετε εντελώς όλα τα έπιπλα ή αρχίστε μια μεγαλοπρέπεια επισκευή, μερικές φορές συνηθισμένες καρέκλες μπορούν να κάνουν το δωμάτιο πιο φωτεινό, ευγενές ή κομψό. Οι καρέκλες της Βιέννης έχουν γίνει ...
Διαφανείς καρέκλες στην διακόσμηση του σπιτιού - πρωτοτυπία (26 φωτογραφίες)Διαφανείς καρέκλες στην διακόσμηση του σπιτιού - πρωτοτυπία (26 φωτογραφίες)
Διαφανείς καρέκλες στο εσωτερικό. Ιστορία της δημιουργίας, εφαρμογή στο σχεδιασμό, χαρακτηριστικά φροντίδας.
Διακόσμηση παλαιών καρέκλες: λίγοι απλοί τρόποι να διακοσμήσεις (22 φωτογραφίες)Διακόσμηση παλαιών καρέκλες: λίγοι απλοί τρόποι να διακοσμήσεις (22 φωτογραφίες)
Πώς να διακοσμήσετε τις καρέκλες όμορφα. Προσφέρουμε αρκετούς πρωτότυπους τρόπους για διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου.
Συναδέλφια και καρέκλες σε ένα εσωτερικό και σε μια τοποθεσία (20 φωτογραφίες)Συναδέλφια και καρέκλες σε ένα εσωτερικό και σε μια τοποθεσία (20 φωτογραφίες)
Επιλέξτε τραπέζια και καρέκλες από σφυρήλατο σίδερο για το σπίτι, το εξοχικό ή το διαμέρισμά σας. Φαίνονται εξαιρετικά στο σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου και στον κήπο του ξενοδοχείου. Shod επίπλων ισχυρή, αξιόπιστη και όμορφη σε ...
Κάλυψη καρέκλας (50 φωτογραφίες): κομψά διακοσμητικά μοντέλαΚάλυψη καρέκλας (50 φωτογραφίες): κομψά διακοσμητικά μοντέλα
Τα καλύμματα των καθισμάτων προσφέρουν επιπλέον αισθητική απόλαυση, ένας τεράστιος αριθμός επιλογών θα επιτρέψει σε όλους να επιλέξουν το στυλ και το σχεδιασμό που τον ενδιαφέρουν, κατάλληλο για κάθε εσωτερικό χώρο.
Φορτώστε περισσότερο

Καρέκλες στο εσωτερικό: ποικιλία στυλ και ειδών

Μια τεράστια ποικιλία καρέκλες παρουσιάζεται στη σύγχρονη αγορά. Απλά κοιτάξτε τους καταλόγους των κατασκευαστών επίπλων για να δείτε αυτό. Και οι αγοραστές επί τόπου δεν μπορούν πάντα να κάνουν γρήγορα μια επιλογή. Για να μην αγοράσετε ένα περιττό πράγμα, πηγαίνοντας στο κατάστημα, θα πρέπει να αποφασίσετε αμέσως: πού πρέπει να σταθεί αυτή η καρέκλα.

Τύποι καρέκλες για τον επιδιωκόμενο σκοπό

Πρώτα απ 'όλα, οι καρέκλες ταξινομούνται από τον τόπο όπου θα σταθούν. Έτσι, οι καρέκλες μπορούν να χωριστούν υπό όρους:
 • γραφείο ·
 • δρόμος / κήπος;
 • κουζίνα
 • τραπεζαρία;
 • για άλλους χώρους σπιτιού.
Δεν χρειάζεται να κάνετε λάθος και να επιλέξετε το σωστό είδος καρέκλες.Στην περίπτωση αυτή, δεν είναι η εμφάνιση του επίπλου που έχει σημασία, αλλά η λειτουργικότητά του και το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Έτσι, οι καρέκλες που προορίζονται για το δρόμο, θα πρέπει εύκολα να ανέχονται ακραίες θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία. Τα έπιπλα κήπου δεν πρέπει να είναι επικαλυμμένα με ύφασμα. Για τις καρέκλες κουζίνας, τα καθίσματα και οι πλάτες συνήθως καλύπτονται με υλικό που μπορεί εύκολα να ανέχεται τον υγρό καθαρισμό, ενώ για έπιπλα για την τραπεζαρία και το σαλόνι, αντίθετα, βελούδο ή βελούδο, το οποίο παρουσιάζει πολύ εμφανή εμφάνιση αλλά δεν καθαρίζεται πολύ καλά.

Δημοφιλή υλικά

Πόσο άνετη και υψηλής ποιότητας είναι η καρέκλα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται. Σήμερα οι καρέκλες είναι κατασκευασμένες από:
 • φυσικό ξύλο.
 • μπαστούνι;
 • ζαχαροκάλαμο?
 • ιμάντες ιτιάς ·
 • μέταλλο?
 • καπλαμά?
 • πλαστικό.
 • γυαλί.
Μια καρέκλα μπορεί να κατασκευαστεί από ένα μόνο υλικό, αλλά συχνά σε ένα μοντέλο συνδυάζονται διάφορες επιλογές. Καρέκλες κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από ξύλο, οι οποίες ονομάζονται ξυλουργικές εργασίες, έχουν μεγάλο βάρος και υψηλή τιμή. Τα πιο ακριβά είναι οι καρέκλες από σκληρό ξύλο, τα έπιπλα από μαλακό ξύλο είναι φθηνότερα, αλλά είναι λιγότερο ανθεκτικά και πολύ ογκώδη. Το ξύλο είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό που είναι εύκολα διακοσμημένο, έχει μια ευγενή εμφάνιση και διαρκεί πολύ καιρό. Οι καρέκλες για τις τραπεζαρίες και τα καθιστικά είναι συχνά διακοσμημένες με πολύπλοκα γλυπτά και καλύπτονται με επιχρύσωση. Αυτά τα έπιπλα γίνονται μια πραγματική διακόσμηση του εσωτερικού. Οι καρέκλες είναι φθηνότερες, έχουν μικρότερο βάρος, αλλά δεν φαίνονται χειρότερα από τα ξυλουργικά. Τέτοιες καρέκλες χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή στη φθορά, δεν φοβούνται την υγρασία, τις ακραίες θερμοκρασίες και το άμεσο ηλιακό φως. Οι καρέκλες από καπλαμάδες, αντίθετα από τις ξύλινες, δεν σπάζουν. Τα έπιπλα κήπου κατασκευάζονται από ιτιά, ζαχαροκάλαμο και μπαστούνι. Εκείνοι που ψάχνουν για τέτοιες καρέκλες, είναι καλύτερα να εξοικειωθούν λεπτομερώς με τις αναθεωρήσεις καθενός από αυτά τα υλικά. Όλα τα έπιπλα κήπου από ψάθινα έπιπλα δεν έχουν αιχμηρές γωνίες, είναι πολύ ανθεκτικά και μπορούν να αντέξουν εύκολα τις κακοήθειες των καιρικών συνθηκών. Τα έπιπλα από φθηνό πλαστικό τοποθετούνται συνήθως στην αυλή ή χρησιμοποιούνται σε υπαίθριες εκδηλώσεις. Παρουσιάζονται τεράστιοι αριθμοί πλαστικών καρέκλες σχεδιαστών, οι οποίοι είναι κατά τάξη μεγέθους υψηλότεροι. Ταιριάζουν τέλεια στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, αλλά μπορούν να παραμορφωθούν ή να γρατσουνιστούν ακόμη και με ελάχιστη μηχανική πρόσκρουση. Οι πλαστικές καρέκλες είναι διαφανείς, ματ, πολύχρωμες. Τα πιο ανθεκτικά είναι οι μεταλλικές καρέκλες. Οι καρέκλες τοποθετούνται συχνά στην κουζίνα και σε γραφεία, όπου το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, και η πλάτη και το κάθισμα καλύπτονται από τεχνητό δέρμα. Στον κήπο και στο κιόσκι μπορείτε να βάλετε καρέκλες μεταλλικές με ξύλινο κάθισμα.

Καρέκλες διαφορετικών στυλ

Όπως όλα τα έπιπλα, οι καρέκλες μπορούν να γίνουν σε δημοφιλή στυλ εσωτερικού χώρου:
 • Προβηγκία
 • Art Nouveau;
 • hi-tech?
 • κλασικό
 • πατάρι;
 • Ιταλικά και πολλά άλλα.
Οι καρέκλες κλασικού στιλ είναι κατασκευασμένες από συμπαγές ξύλο. Έχουν αψιδωτά πόδια, μια στριμμένη πλάτη, το κάθισμα είναι επικαλυμμένο με βελούδο, τάπητα ή άλλα ακριβά υφάσματα. Το ξύλο μπορεί να βαφτεί σε ελεφαντόδοντο ή ευγενές καφέ, και μερικές λεπτομέρειες χρωματίζονται με χρυσό. Σε σύγκριση με την κλασική, οι ξύλινες καρέκλες σε στιλ Προβηγκίας έχουν απλούστερη μορφή. Συνήθως, είναι επικαλυμμένα με μπλε, ελιά, ροζ, λευκό χρώμα ή μόνο βερνικωμένα. Λεπτές καρέκλες από σφυρήλατο σίδερο ταιριάζουν στους εσωτερικούς χώρους αυτού του στυλ, στα καθίσματα των οποίων τοποθετούνται λαμπερά μαξιλάρια. Καρέκλες υψηλής τεχνολογίας, μοντέρνα, σοφίτα ή άλλα μοντέρνα στυλ μπορούν να κατασκευαστούν από πλαστικό, ανοξείδωτο χάλυβα ή ξύλο. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απλότητα των μορφών και η απουσία διακοσμητικών στοιχείων. Όταν αγοράζετε καρέκλες για το σπίτι, το γραφείο ή τον κήπο σας, πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά. Η καρέκλα πρέπει να ταιριάζει στο ύφος του εσωτερικού, να είναι κατασκευασμένο από ποιοτικό υλικό και, κυρίως, να είναι άνετο και ανθεκτικό.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)