Όμορφη οροφή στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι: χαρακτηριστικά σχεδιασμού (25 φωτογραφίες)

Το παιδικό δωμάτιο στο οποίο ζει η μικρή κυρία είναι ο ξεχωριστός μικρός κόσμος της, οπότε το εσωτερικό ενός τέτοιου δωματίου, και ειδικά ο σχεδιασμός της οροφής, θα πρέπει να μελετηθεί με τη μικρότερη λεπτομέρεια.

Στο παιδικό δωμάτιο, το κορίτσι ξοδεύει ένα σημαντικό μέρος του χρόνου της. Ακούει σε αυτό, παίζει, ζωγραφίζει και ονειρεύεται σε αυτό, γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό ότι το παιδί είναι άνετο σε αυτό, και το εσωτερικό την εμπνέει. Δεν αρκεί μόνο να κάνετε επισκευές και να ενημερώσετε τα έπιπλα · πρέπει να σκεφτείτε ένα έργο ενός ενιαίου εσωτερικού, στο οποίο όλα τα αντικείμενα και οι επιστρώσεις θα συνδυαστούν και θα εναρμονιστούν. Και εδώ είναι πολύ σημαντικό να φτιάξετε το δεξί ταβάνι στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι: να μην συγχέεται με το χρώμα και το υλικό τελειώματος.

Άγγελοι στην οροφή στο νηπιαγωγείο για το κορίτσι

Λευκή οροφή στο νηπιαγωγείο για το κορίτσι

Πώς να τελειώσω το ανώτατο όριο στο φυτώριο;

Όταν δημιουργείτε το εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου για ένα αγόρι και ένα κορίτσι, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή στην ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών. Πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλείς για την υγεία του παιδιού. Είναι καλύτερα να επιλέξετε εντελώς φυσικά υλικά που δεν έχουν δυσάρεστη οσμή, δεν παράγουν επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Πριν αγοράσετε, ρωτήστε τον πωλητή για έγγραφα που επιβεβαιώνουν την πιστοποίηση των υλικών. Τα ανώτατα όρια για τα κορίτσια του παιδικού σταθμού μπορούν:

 • ράβουμε με γυψοσανίδα?
 • κοντά με ένα πανί τέντωμα?
 • να ζωγραφίζετε?
 • ταπετσαρία.

Η επιλογή του τελικού υλικού για το ανώτατο όριο του παιδικού σταθμού είναι απαραίτητη λόγω του μεγέθους του δωματίου, της θέσης του παραθύρου και των οικονομικών δυνατοτήτων.

Χρωματιστή οροφή στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι

Λουλούδι στην οροφή στο νηπιαγωγείο για το κορίτσι

Γυψοσανίδα στην οροφή

Οι οροφές από γυψοσανίδες είναι ιδανικές στην παιδική κρεβατοκάμαρα. Με αυτό, μπορείτε όχι μόνο να κλείσετε σωλήνες, σύρματα, ρωγμές και άλλα ελαττώματα, αλλά και να χτίσετε μια πολυεπίπεδη δομή. Αυτές οι βαθμίδες μπορούν να βαφτούν σε διαφορετικές αποχρώσεις, ή μπορείτε να βάψετε όλα σε ένα χρώμα. Ωστόσο, για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο ανώτατο όριο σε ένα δωμάτιο, χρειάζεστε χώρο. Εάν το νηπιαγωγείο είναι πολύ μικρό, μην μειώσετε τεχνητά το επίπεδο της οροφής.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της γυψοσανίδας είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Το υλικό αυτό είναι κατασκευασμένο από γύψο και χαρτόνι, έτσι επιτρέπεται να τελειώσει οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων παιδικών δωματίων.

Η οροφή του γυψοσανίδας μπορεί να καλυφθεί με χρώμα οποιουδήποτε χρώματος ή διακοσμημένο με διακοσμητικά στοιχεία. Στο δωμάτιο για ένα νεαρό κορίτσι, φωτεινά πεταλούδες, παραμυθένια χαρακτήρες, χαρακτήρες μοντέρνων κινούμενων σχεδίων θα φαίνονται κατάλληλοι στο ανώτατο όριο και το ανώτατο όριο στο δωμάτιο για ένα εφηβικό κορίτσι θα πρέπει να είναι απλό και πιο χαλαρό. Στο GKL, μπορείτε να κόψετε τρύπες για τους αρχικούς πολυελαίους και λαμπτήρες, μπορείτε να κάνετε μια ενδιαφέρουσα ένδειξη.

Το γυψοσανίδα έχει τα μειονεκτήματά του. Χορηγείται πολύς χρόνος για τις εργασίες εγκατάστασης: τοποθέτηση του πλαισίου, κάλυψη του γυψοσανίδας, προετοιμασία για τη διακόσμηση και τη ζωγραφική. Τα φύλλα είναι μεγάλα, οπότε μια τέτοια οροφή σε ένα φυτώριο δεν μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς βοηθό.

Η οροφή με εκτύπωση φωτογραφιών στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι

Γυψοσανίδα στο ταβάνι για το κορίτσι

Γυαλιστερή οροφή στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι

Κάνουμε τέντες

Μια άλλη καλή επιλογή για το νηπιαγωγείο του κοριτσιού είναι μια οροφή τέντωμα. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για όσους θέλουν να ολοκληρώσουν τις επισκευές όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η ίδια η εγκατάσταση θα διαρκέσει αρκετές ώρες. Και κάτω από αυτό, καθώς και κάτω από γυψοσανίδας, θα είναι δυνατό να κρύψουν όλες τις ατέλειες της οροφής.

Σήμερα, οποιοδήποτε πρότυπο μπορεί να εφαρμοστεί στον τεντωμένο καμβά: τα ζώα, ο αστροναύτης, το τοπίο, η εικόνα των αγαπημένων παραμυθένων χαρακτήρων - όλα όσα ενδιαφέρει το παιδί σας. Επίσης, οι οροφές τέντωμα στο φυτώριο μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε σκιά που θα ταιριάζει ιδανικά επίπλων και τοίχων. Το χρώμα που μπορεί να εφαρμοστεί χρησιμοποιώντας την εκτύπωση φωτογραφιών στον καμβά είναι απίθανο να επιλεγεί ακόμη και κατά τη διαδικασία χρώσης.

Η ζωγραφισμένη οροφή στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι

Στρογγυλή οροφή στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι

Για να δημιουργήσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο και να αφήσετε το παιδί σας να αισθάνεται ασφαλές στο δωμάτιο, μπορεί να τοποθετηθεί ένας οριζόντιος φωτισμός στην οροφή. Ανάλογα με τη διάθεση, μπορεί να λάμψει με κρύο ή θερμό φως. Κατ 'αρχήν, η τοποθέτηση ενός ψευδοροφής είναι μια ευκαιρία να δημιουργηθεί ο σχεδιασμός ενός παιδικού δωματίου, ακόμα και του πιο τολμηρού και πρωτότυπου.

Η οροφή τέντωμα έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: ο καμβάς δεν επιτρέπει τον αέρα να περάσει, έτσι πρέπει να αερίζεστε τακτικά το δωμάτιο, έτσι ώστε το παιδί να έχει σταθερή πρόσβαση στο οξυγόνο. Αλλά η οροφή τέντωμα είναι εύκολο να καθαριστεί. Αρκεί να σκουπίσετε τη σκόνη με ένα υγρό πανί και θα λάμψει ξανά.

Αττική οροφή στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι

Ματ ανώτατο όριο στο νηπιαγωγείο για το κορίτσι

Μια οροφή τέντωμα μπορεί να διαρκέσει πολύ, αλλά για ένα παιδί αυτός ο δείκτης δεν είναι τόσο σημαντικός. Εάν η κόρη σας είναι ακόμα μικρή, τότε η οροφή στο φυτώριο μπορεί να διακοσμηθεί με αρκούδες, πεταλούδες και ροζ πόνι. Όταν ένα παιδί μεγαλώνει, θα είναι ήδη άβολα σε ένα τέτοιο εσωτερικό και ο σχεδιασμός οροφής θα πρέπει να αλλάξει. Έτσι, για ένα εφηβικό κορίτσι, η οροφή είναι σε απλό χρώμα και σε ένα πιο συγκρατημένο σχέδιο χρωμάτων.

Stretch οροφή στο νηπιαγωγείο για το κορίτσι

Οροφή με τη μορφή του ουρανού στον παιδικό σταθμό για το κορίτσι

Ταπετσαρία και ζωγραφική

Για ένα δωμάτιο με χαμηλά τοιχώματα, η ζωγραφική και τα ταπετσαρία θεωρούνται μία από τις καλύτερες επιλογές. Σε αντίθεση με τις ψευδοροφές, αυτές οι επικαλύψεις δεν τρώνε πολύτιμα εκατοστά του χώρου. Το πλεονέκτημα αυτών των επικαλύψεων είναι ότι είναι αναπνεύσιμα.

Ακόμη και με φθηνές ταπετσαρίες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχικό σχέδιο οροφής. Μπορείτε να επιλέξετε μικρά λουλούδια, πεταλούδες ή ταπετσαρία με ένα μεγάλο σχέδιο. Σήμερα, τα καταστήματα παρουσιάζουν ολόκληρες εικόνες στην ταπετσαρία, οι οποίες αποτελούνται από διάφορα μέρη.

Προκειμένου αυτές οι ταπετσαρίες να φαίνονται καλές, πρέπει να αγκυροβοληθούν με μεγάλη ακρίβεια. Αν δεν έχετε δεξιότητες σε μια τέτοια εργασία, είναι καλύτερο να καλέσετε μια επαγγελματική ομάδα πλοιάρχων.

Ταπετσαρία στην οροφή στο νηπιαγωγείο για το κορίτσι

Φωτισμός στο ταβάνι στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι

Υπάρχει επίσης μια καθολική έκδοση ταπετσαρίας για ένα δωμάτιο για εφήβους - ταπετσαρίες με αστέρια που λάμπουν στο σκοτάδι. Αυτή η ιδέα θα ταιριάζει στο νηπιαγωγείο τόσο του αγοριού όσο και του κοριτσιού. Απλά φανταστείτε ότι το παιδί σας δεν θα κοιμηθεί κάτω από το συνηθισμένο ανώτατο όριο - πάνω του θα είναι ένας πραγματικός αστεροειδής ουρανός.

Η οροφή στο φυτώριο μπορεί να βαφτεί και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα, να εφαρμόσει σχέδια σε αυτό χρησιμοποιώντας στένσιλ. Στερεά στοιχεία θα είναι κατάλληλα όχι μόνο στην αίθουσα ενός μικρού κοριτσιού, αλλά και ενός ενήλικου κοριτσιού. Το κύριο πράγμα είναι ότι τα χρώματα είναι σε φυσική βάση και δεν έχουν δυσάρεστη οσμή. Εάν δεν θέλετε επιπλέον στοιχεία στο εσωτερικό, μπορείτε απλά να βάψετε το ανώτατο όριο και να ενημερώσετε το χρώμα περίπου μία φορά το χρόνο.

Ψευδοροφή στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι

Χρώμα οροφής

Προηγουμένως, ο σχεδιασμός του παιδικού δωματίου για τη μικρή πριγκίπισσα έγινε σε ροζ χρώματα, αλλά σήμερα η τάση αυτή αλλάζει και οι διακοσμητές προσφέρουν σχεδιασμό παιδικών δωματίων σε διαφορετικά χρώματα:

 • πράσινο
 • νομισματοκοπείο ·
 • μπεζ;
 • κρέμα?
 • βερίκοκο?
 • καφέ?
 • μπλε
 • μοβ.

Και μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα και να συνδυάσετε τις διαφορετικές αποχρώσεις του. Και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα χρώματα ταυτόχρονα για το σχεδιασμό του παιδικού δωματίου. Για παράδειγμα, κάνετε τους τοίχους μέντας, και η οροφή λευκή. Ή να ζωγραφίσει τους τοίχους με καφέ χρώμα, και η οροφή σε ήρεμο τυρκουάζ. Κατ 'αρχήν, το χρώμα της οροφής μπορεί να είναι οτιδήποτε. Το κύριο πράγμα είναι ότι εναρμονίζεται με άλλες εσωτερικές λεπτομέρειες, συνδυάζεται με τοίχους και δεν ασκεί πίεση στο κεφάλι του παιδιού.

Λωρίδες στην οροφή στο νηπιαγωγείο για το κορίτσι

Ζωγραφική στο ταβάνι στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι

Για να διακοσμήσετε το ανώτατο όριο σε ένα παιδικό δωμάτιο για ένα κορίτσι, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσετε:

 • μαύρο
 • σκούρο καφέ?
 • φωτεινό κίτρινο.
 • γκρι
 • μπλε ναυτικό.

Αυτά τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχή του παιδιού σας. Όντας σε ένα δωμάτιο με οροφή σε τέτοια χρώματα, η κόρη σας μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται άγχος, φόβο, μελαγχολία και άλλα δυσάρεστα συναισθήματα.Επιλέξτε για τα υλικά διακόσμησης για τα παιδιά σε φωτεινά χρώματα, αραιώστε το εσωτερικό με φωτεινά σημεία, και στη συνέχεια το παιδί θα είναι άνετα σε ένα τέτοιο δωμάτιο.

Ροζ οροφή στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι

Καρδιά στο ταβάνι στο νηπιαγωγείο για το κορίτσι

Διεύρυνση του χώρου

Για να μπορεί το παιδί να είναι στο δωμάτιό του, μπορείτε να προσπαθήσετε να τον επεκτείνετε οπτικά και να διακοσμήσετε το ανώτατο όριο θα μας βοηθήσει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Η πιο εύκολη επιλογή, βέβαια, είναι να χρωματίσετε την οροφή σε ένα ελαφρύ χρώμα. Αυτό θα προσθέσει οπτικά μερικά εκατοστά σε ύψος.

Μπορείτε να πάτε πιο μακριά και να κολλήσετε στην ταπετσαρία οροφής με ένα 3D μοτίβο. Μια ιδανική επιλογή για ένα κοριτσάκι είναι ένας γαλάζιος ουρανός με λευκά σύννεφα.

Υφάσματα στην οροφή στο νηπιαγωγείο για το κορίτσι

Προβολείς στην οροφή στο νηπιαγωγείο για τα κορίτσια

Όταν κοιτάζετε το ανώτατο όριο, έχετε την αίσθηση ότι είναι πραγματικά επιπλέουν. Η θέα αυτών των σύννεφων θα ηρεμήσει το μωρό και θα βελτιώσει τον ύπνο. Τα κορίτσια θα εκτιμήσουν το ανώτατο όριο, το οποίο θα εφαρμοστεί σε μια τρισδιάστατη εικόνα οποιουδήποτε από τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Θα φανεί στην κυρία της αίθουσας ότι οι αγαπημένοι της χαρακτήρες έχουν έρθει στη ζωή και πρόκειται να κατέβουν στο πάτωμα και να παίξουν με ευχαρίστηση. Αλλά επιλέγοντας μια τέτοια ταπετσαρία, να έχετε κατά νου ότι οι προτιμήσεις των παιδιών αλλάζουν πολύ γρήγορα, και ο αγαπημένος χαρακτήρας του σήμερα, μπορεί να χάσει ακόμη και το μυαλό του αύριο. Αν ένα αγόρι και ένα κορίτσι ζουν στο νηπιαγωγείο, το ανώτατο όριο είναι ουδέτερο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα να μην το διακοσμήσετε με ροζ πόνυ ή αυτοκίνητα αγώνων.

Πρότυπο στο ταβάνι στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι

Φωτεινό ταβάνι στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι

Μερικοί γονείς δεν θέλουν να κάνουν το ανώτατο όριο πολύ περίπλοκο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να γίνει λευκό, μπεζ ή κρέμα και διακοσμημένο με πολυέλαιους με ενδιαφέροντα σχήματα με ζεστό φως. Με τέτοιους πολυελαίους, το δωμάτιο θα είναι πολύ ζεστό.

Star ανώτατο όριο στο νηπιαγωγείο για το κορίτσι

Ο σχεδιασμός της οροφής στο φυτώριο δεν θα πρέπει να δίνεται λιγότερη προσοχή από τη διακόσμηση των τειχών και την επιλογή των επίπλων. Αν η κόρη σας είναι 4-5 ετών, φροντίστε να την ρωτήσετε τι θα ήθελε να δει στην οροφή του δωματίου της. Εάν είστε μωρό, επιλέξτε παστέλ χρώματα και απλά διακοσμητικά στοιχεία που θα ενδιαφέρεται να εξετάσει ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι. Μην ξεχνάτε το κύριο πράγμα - για τη διακόσμηση οροφής χρησιμοποιήστε μόνο υψηλής ποιότητας φυσικά υλικά.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)